Έκκληση της Πρέσβειρας των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: 06/01/2021 13:55 Τελευταία Ενημέρωση: 06/01/2021 13:55 Από: Tachydromos

Με ανάρτηση της στο twitter η Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Τίρανα, κα. Γιούτι Κιμ, απευθύνει σήμερα μια αλλιώτικη έκκληση προς τους πολίτες της Αλβανίας.

Αφορά στην ανησυχία της για τη συμμετοχή στις εκλογές της 25ης Απριλίου 2021 και τη δυνατότητα των πολιτών να ψηφίσουν. Εδώ και μέρες τα ΜΜΕ της χώρας αναφέρουν το γεγονός ότι σε σημαντικό αριθμό πολιτών λήγει η προθεσμία εγκυρότητας των αστυνομικών ταυτοτήτων. Ωστόσο η κατοχή έγκυρης αστυνομικής ταυτότητας αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής στις εκλογές.

Η Πρέσβης των ΗΠΑ κάνει τη δική της φιλότιμη προσπάθεια ώστε να σπάσει η αδιαφορία της κοινωνίας και εγκαίρως οι ψηφοφόροι τακτοποιήσουν την συγκεκριμένη εκκρεμότητα που ενδεχομένως να μην τους επιτρέψει να ψηφίσουν. Μαζί με άλλους παράγοντες διαπιστώνεται ότι η τάση αποχής απ’ τις πολιτικές και τοπικές εκλογές στην Αλβανία να είναι αυξάνουσα πράγμα που συμβάλει ώστε να μην διαπιστώνεται κινητικότητα στην πολιτική κατάσταση.

Επειδή το εκλογικό αποτέλεσμα για άλλη μια φορά αναμένεται να είναι με πολύ μικρή διαφορά μεταξύ του νικητή και ηττημένου καθώς επίσης δεδομένου ότι η αντιπολίτευση ήδη έχει εκφράσει τις ανησυχίες της για προσπάθειες της κυβέρνησης να χειραγωγήσει τους ψηφοφόρους και το αποτέλεσμα των εκλογών, η ευρεία συμμετοχή είναι αποτρεπτικό μέσο.

Είναι εξ άλλου και αυτός ο λόγος της παρέμβασης της Αμερικανίδας αξιωματούχου με σκοπό εκτός των άλλων να υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ώστε να ελεγχθούν οι μετεκλογικές αντιδράσεις των κομμάτων που για άλλη μια φορά φαίνεται ότι θα αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα, παράδοση εξ άλλου στην Αλβανία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon