Rapid test σε όσους εισέρχονται στη χώρα από την Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 11/08/2021 12:05 Τελευταία Ενημέρωση: 11/08/2021 12:05 Από: Tachydromos

Με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων

Ουρές σχηματίζονται στο τελωνείο της Κακαβιάς αλλά και σε όλους τους μεθοριακούς σταθμούς στα σύνορα με την Αλβανία.

Με απόφαση -που ήδη βρίσκεται σε ισχύ, πρέπει να γίνεται rapid test σε όλους όσους εισέρχονται στην χώρα και προέρχονται από συγκεκριμένες χώρες.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα και προκειμένου να ελέγχονται όλοι όσοι θέλουν να εισέλθουν στην χώρα μας ανεξάρτητα από το τεστ που μπορεί να έχουν κάνει στη χώρα προέλευσής τους.

Στον Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς σχηματίζονται ουρές αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά καθώς θα πρέπει όσοι μπουν στην Ελλάδα να είναι ελεγμένοι για να μην έχουμε μεγαλύτερη αύξηση του αριθμού κρουσμάτων και υπερμετάδοση του ιού.

Ο Πέτρος Λυκίδης πρόεδρος της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου Κέρκυρας και Λευκάδας, παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στους ελέγχους κάτω μάλιστα από δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά από την άλλη σημασία έχει η διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Δεν έχουμε αύξηση της ροής αλλά έχουμε καθυστερήσεις καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των ελέγχων και μικρή η δύναμη που βρίσκεται στα τελωνεία. Η απόφαση αυτή λήφθηκε στις 5 Αυγούστου και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή για συγκεκριμένες χώρες μεταξύ των οποίων και η γειτονική Αλβανία. Δεν είναι εύκολο για κανέναν αλλά η υγεία είναι πάνω από όλα. Μπορεί να δημιουργούνται ουρές αλλά αυτό πρέπει να γίνει.»

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ

https://epirusonline.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon