Η κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα συνεχίζει να είναι προβληματική

Δημοσιεύθηκε: 20/08/2021 19:08 Τελευταία Ενημέρωση: 20/08/2021 19:08 Από: Tachydromos

Η κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα συνεχίζει να είναι προβληματική, όπου από τον βορρά στο νότο οι φλόγες καταλαμβάνουν τις προστατευόμενες περιοχές.

Στην ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ, το πρωί της Παρασκευής, το υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες, όπου η πιο προβληματική κατάσταση είναι στο χωριό Thirrë.

Εκτός από το ολλανδικό ελικόπτερο, τα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων και οι τοπικές αρχές καταβάλλον υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των φλογών στην περιοχή αυτή. Όσον αφορά την κατάσταση στη Χειμάρρα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενεργές εστίες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά δεν εξαπλώθηκε. Το έδαφος είναι δύσβατο και είναι δύσκολη η παρέμβαση. Στον νομό Mirdita, στο χωριό Katund, η κατάσταση έχει βελτιωθεί. Στη διοικητική μονάδα Fan, τα χωριά Munella και Domgjon, η εστία δεν αποτελεί κίνδυνο. Στον νομό Λέζα, στο χωριό Patalej, η φωτιά είναι απομονωμένη και σε ορισμένα σημεία υπάρχει καπνός.

Ενώ στο Dibër, η διοικητική μονάδα Selishte, Qafë Murrë, το Kaçni είχε επανενεργοποιήσει την εστία και οι πυροσβέστες της Dibra, υπάλληλοι της δασικής υπηρεσίας και 10 εθελοντές συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Υπάλληλοι του δήμου Klos εργάζονται στο Baxhaj, αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές.

https://rti.rtsh.al/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon