Ταξιδιωτική Οδηγία Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα: Επίπεδο 3 υγειονομικού κινδύνου και εγκληματικότητα στο Λαζαράτες

Δημοσιεύθηκε: 24/08/2021 15:44 Τελευταία Ενημέρωση: 25/08/2021 11:03 Από: Tachydromos

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τίρανα ανανέωσε χθες, 23 Αυγούστου, το βράδυ, στην πύλη της στο διαδίκτυο της Οδηγία για τους πολίτες της που ενδεχομένως ταξιδεύουν ή προγραμματίζουν ταξίδι στην Αλβανία.

Στην ουσία οι πολύ καλά ενημερωμένες υπηρεσίες της Αμερικάνικης διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αλβανία κρούουν τον κώδωνα για τις επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνει ή ενδέχεται άμεσα λάβει η επιδημιολογική κατάσταση του κορονοϊού Covid-19.

Μπορεί η Κυβέρνηση της χώρας και οι αρμόδιοι φορείς δημόσιας υγείας να μην ανησυχούν αναλόγως και να έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη όλη την επικράτεια με κορυφαία την κατάσταση στην παραλιακή ζώνη, αλλά οι δείκτες δεν ξεφεύγουν πιο υπεύθυνων θεσμών όπως αυτοί των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα η Πρεσβεία ενημερώνει ότι οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας των ΗΠΑ έχουν ήδη κατατάξει την Αλβανία στη ζώνη του επιπέδου 3 του Covid -19. Είναι προφανώς πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου προσβολής και αρρώστιας και ως εκ τούτου προειδοποιούνται οι Αμερικανοί πολίτες να αποφύγουν επίσκεψη στην Αλβανία. Σε περίπτωση που βρίσκονται ήδη εδώ συνιστάτε να έρθουν σε επαφή με την Πρεσβεία, να ενεργοποιήσουν σχετική πλατφόρμα έξυπνης ενημέρωσης και διαχείρισης της κατάστασης της πανδημίας, να ζητήσουν την βοήθεια των προξενικών τους υπηρεσιών κ.α. Κυρίως να διαβάσουν καλά τη σχετική ενημέρωση που παρέχει το Υπουργείο τους των Εξωτερικών σε ότι αφορά τη σημαίνουν τα υγειονομικά επίπεδα του Covid και την επικαιροποιημένη σχετική ενημέρωση για την Αλβανία ειδικά.

Η Ταξιδιωτική Οδηγία της Πρεσβείας στα Τίρανα ενέχει ακόμη ένα εξ ίσου ανησυχητικό στοιχείο που μας αφορά επίσης άμεσα. Με βάση πληροφορίες του ενεργοποιούν και πάλι το συναγερμό για έξαρση εγκληματικότητας στο Λαζαράτι σχετιζόμενη με την καλλιέργεια και διακίνηση μαριχουάνας και άλλες παρεμφερείς εγκληματικές δραστηριότητες. Οι πολίτες των ΗΠΑ καλούνται να αποφύγουν την κάθοδο στο Νότο της Αλβανίας και ειδικά την είσοδο στο χωριό αυτό. Επισημαίνει δε η ανακοίνωση ότι οι υπηρεσίες της Πρεσβείας δεν προσφέρονται σε περίπτωση ανάγκης εντός της διοικητικής αρμοδιότητας του συγκεκριμένου χωριού διότι οι άντρες της αδυνατούν να εισέλθουν σ’ αυτό!!!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon