Αυξάνονται οι πολιτικές διενέξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα

Δημοσιεύθηκε: 17/11/2021 08:24 Τελευταία Ενημέρωση: 17/11/2021 08:24 Από: Tachydromos

Οι πολιτικές διενέξεις στο Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, γίνονται όλο και μεγαλύτερες.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, δήλωσε τη Δευτέρα το απόγευμα ότι η διάσκεψη του Δημοκρατικού Κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά αντέδρασε ο πρώην αρχηγός του ΔΚ, Σαλί Μπερίσα και οι υποστηρικτές του, οι οποίοι πριν από μια εβδομάδα κατέθεσαν 4.200 υπογραφές από τους αρχηγούς των κομματικών δομών για τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος στις 11 Δεκεμβρίου, την 31η επέτειο του ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος.

Στην ατζέντα του συνεδρίου του κόμματος, που θα συγκαλέσει ο πρόεδρος του κόμματος Μπάσα, θα είναι η συζήτηση για την πολιτική κατάσταση και τις αντίστοιχες αποφάσεις, τα νέα μέτρα για την προστασία των συμφερόντων του Δημοκρατικού Κόμματος, ενώ η ομάδα του Μπερίσα ζητά αλλαγές στο καταστατικό του κόμματος, που οδηγεί επίσης στην καθαίρεση του σημερινού αρχηγού του κόμματος Μπάσα.

Ο κ. Μπερίσα έχει δηλώσει πολλές φορές σε συναντήσεις με τη βάση του κόμματος ότι στόχος του είναι να αναλάβει ξανά την προεδρία του κόμματος.

Αυτή η σύγκρουση στο Δημοκρατικό Κόμμα ξεκίνησε πριν από δύο μήνες όταν ο κ. Μπάσα αποφάσισε να διώξει τον Σαλί Μπερίσα από τη Δημοκρατική Ομάδα με την αιτιολογία ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ τον έχει ανακηρύξει persona non-grata.

Υπήρξε επίσης μια έντονη συζήτηση στην εκτελεστική επιτροπή του κόμματος σχετικά με αυτό: άλλοι υποστηρίζουν τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, άλλοι τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.

Ανεξάρτητα από την αισιοδοξία του προέδρου του κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, η κατάσταση που έχει προκύψει βαθαίνει το χάσμα μεταξύ των πλευρών και οδηγεί τη δύναμη της κύριας αντιπολίτευσης σε μια αναπόφευκτη διάσπαση - σύμφωνα με ειδικούς της πολιτικής.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon