Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων και των μισθών 600.000 Αλβανών

Δημοσιεύθηκε: 23/12/2021 10:06 Τελευταία Ενημέρωση: 23/12/2021 10:06 Από: Tachydromos

Τα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος και του μισθού περίπου 637.138 Αλβανών πολιτών, διέρρευσαν σε αυτό που αποτελεί δεύτερη σημαντική παραβίαση δεδομένων του έτους.

Η Εισαγγελική Υπηρεσία των Τιράνων ερευνά επί του παρόντος τη διαρροή ευαίσθητων φορολογικών δεδομένων όλων των απασχολούμενων ενηλίκων στη χώρα.

Ένα αρχείο excel που περιέχει τα δεδομένα 637.138 πολιτών κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, κυρίως μέσω του WhatsApp. Έχουν επίσης δημοσιευθεί σε διάφορες πύλες μέσων ενημέρωσης.

Ο φάκελος περιέχει ονόματα, αριθμούς ταυτότητας, μηνιαίους μισθούς, θέσεις και ονόματα εργοδοτών για εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανούς υπηκόους. Πιστεύεται ότι προήλθε από τα γραφεία των Αλβανικών Υπηρεσιών Εσωτερικών Εσόδων.

Η Εισαγγελική Αρχή θα διερευνήσει την αυθεντικότητα των δεδομένων που διέρρευσαν και της πηγής τους.

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η Αλβανία υφίσταται σημαντική παραβίαση δεδομένων. Τον Απρίλιο, τα στοιχεία περίπου 910.000 Αλβανών διέρρευσαν δημοσίως.

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, τα στοιχεία αυτά ελήφθησαν από το Ληξιαρχείο και δόθηκαν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα για χρήση στην προεκλογική εκστρατεία.

Τα στοιχεία των ατόμων περιελάμβαναν τον αριθμό ταυτότητας, το όνομα, το όνομα του πατέρα, το επώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, το εκλογικό κέντρο, τον τόπο γέννησης, τον κωδικό διαμονής, τον αριθμό καταλόγου, τον αριθμό τηλεφώνου, τον τόπο γέννησης, τον εργοδότη και το αν είναι πιθανό να ψηφίσουν το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

(Barbara Halla | Exit.al)-Euractiv.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon