Η κατάσταση χρήζει ψυχιατρικής: Όλη η διεθνή επιστήμη συνωμοτεί υπέρ των Ελλήνων σύμφωνα με αλβανούς ιστορικούς κι αρχαιολόγους

Δημοσιεύθηκε: 01/02/2022 09:22 Τελευταία Ενημέρωση: 02/02/2022 12:09 Από: Tachydromos

Είναι όντως πλεονασμός η συνεχή ενασχόληση με την χειραγώγηση που προσφέρουν στην αλβανική κοινή γνώμη φανατικοί ιστορικοί και αρχαιολόγοι, συν τις άλλοις καθεστωτικοί. Τότε που είχαν το μονοπώλιο της sui generis επιστημονικής έρευνας με την σιγουριά ότι η απόλυτη απομόνωση δεν θα τους έφερνε ποτέ στην αντιπαράθεση με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και οι Αλβανοί πολίτες δεν θα είχαν δυνατότητα αποτοξίνωσης απ’ το προϊόν που αυτοί προσέφεραν.

Πλην όμως είναι όλο και ευρηματικοί στα μαραφέτια που συνεχίζουν να διαχέουν. Χθες, Δευτέρα, σε μεσημεριάτικη ενημερωτική εκπομπή στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο (Top Channel “Shqiperia live), ακούστηκε το πλέον απίθανο: το 1998 ελληνικές υπηρεσίες επωφελούμενες της κατάστασης αστάθειας στη χώρα μετέφεραν και έθαψαν βαθιά στο χώμα στο Βουθρωτό πλάκες με επιγραφές, ούτως ώστε στη συνέχεια να εντοπιστούν από τις αρχαιολογικές ανασκαφές και να εμπεδωθεί η κατ αυτούς θεωρία της Ελληνικής ιστορίας της πόλης αυτής…

Εδώ η κατάσταση ξεφεύγει όχι απλά απ’ τα όρια της επιστήμης και της ιστοριογραφίας. Πρόκειται για παραλογισμό που θέλει αντιμετώπιση από ειδικούς της ψυχιατρικής. Οι δε δημοσιογράφοι άκουγαν με προσοχή και χωρίς αντιρρήσεις λειτουργώντας έτσι ως επιβεβαίωση της «έγκυρης επιστημονικής πληροφόρησης».

Απ’ την άλλη ο «βαρύς» καθηγητής Νεριτάν Τσέκα, πρώην Υπουργός Εσωτερικών που βλέποντας πως καταρρέουν καθημερινά τα ιλυριολογικά παραμύθια με τα οποία πέρασε τη ζωή του, γίνεται όλο και πιο χειραγωγός και σπεκουλάντης. Κατά συνέπεια και πιο επικίνδυνος στην διέγερση φανατισμού και ολοκληρωτισμού.

Κατά τον Τσέκα οι Βρετανοί αρχαιολόγοι είναι μονομερείς στις εκτιμήσεις τους και λαμβάνουν πάντα τη πλευρά των Ελλήνων. Ο ίδιος βέβαια γνωρίζει πολύ καλά τις αλήθειες αλλά και την αρχή ότι οτιδήποτε αφορά στην αρχαιολογία δεν τεκμηριώνει διεκδικήσεις αμφισβήτησης της σύγχρονης πραγματικότητας.

Αλλά θέλει να συμβάλει στον ανθελληνισμό και το κάνει με τα πλέον ύπουλα μέσα. Το όλο θέμα που έχει ανακύψει στην Αλβανία τις τελευταίες μέρες αφορά δημοσίευμα της “The Guardian”, σε ένθετο μάλιστα που αφορά ταξίδια και διακοπές. Το όλο δημοσίευμα αποτελεί τέλεια προβολή της Αλβανίας και των λόγων που θα άξιζε ένας Βρετανός να την επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι. Είναι όντως σπουδαίο δώρο δεδομένης της ακινησίας στον τομέα του τουρισμού που έχει επιβάλει η διεθνώς η διαχείριση της πανδημίας.

Πλην όμως για τους εθνικιστές και την καθεστωτική προπαγάνδα το δώρο είναι απορριπτέο. Εξ άλλου ο σύντροφος Ενβέρ έχει διδάξει ότι τα δώρα απ’ τον ιμπεριαλισμό είναι δηλητήριο καραμελωμένο.

Ε λοιπόν είναι απορριπτέο για τον Τσέκα και το Λάλα το δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδα με τη λογική που προ διετίας οδήγησαν στον ιεροξεταστή τον Ιταλό πολιτικό και αναλυτή Σγκάρμπι. Η Γκάρντιαν με λίγες λέξει προτείνει σε αναγνώστες της που είναι λάτρες του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού ότι μπορούν να βρουν και στην Αλβανία: Βουθρωτό και Απολλωνία πλούσια ευρήματα και εκθέματα αυτού του πολιτισμού.

Πρόκειται βέβαια για κάτι που στη διεθνή επιστημονική κοινότητα και την Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό. Στην Αλβανία όμως αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι δεν δύναται να προσαρμοστεί στην καινούργια κατάσταση. Ή ότι τουλάχιστον οι δυνάμεις που επιδιώκουν να συντηρήσουν την απομόνωση και να καταπιέζουν στο ψέμα την αλβανική κοινωνία συνεχίζουν να προβάλουν τη δική τους αντίσταση.

Ωστόσο όμως το Βουθρωτό, η Απολλωνία, η Βύλιδα, το Δυρράχιο, ο Ορικός … πόσα άλλα ακόμη τεκμήρια είναι εκεί για να τους γελοιοποιούν αλλά και να βοηθούν τη νέα γενιά των Αλβανών να τα αξιοποιήσουν ώστε να αισθάνονται όμορφα μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια δεδομένου ότι στο διάβα της ιστορίας είχαν την επαφή, συνειδητή ή ασυνείδητη με τέτοιο λαμπρό πολιτισμό…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon