Σε υποθέσεις λαθρομετανάστευσης και ναρκωτικών οι Μουτζαχεντίν – ΜΕΚ

Δημοσιεύθηκε: 18/02/2022 12:18 Τελευταία Ενημέρωση: 22/02/2022 12:35 Από: Tachydromos
  • Στέλνουν και στην Ελλάδα ανθρώπους
  • Παρεμβάσεις δυτικών διπλωματικών υπηρεσιών πίσω από την αναστολή των διαδικασιών δίωξης

Αλβανικά ΜΜΕ κάνουν εκτενείς αναφορές σε σκοτεινές υποθέσεις όπου αξιωματικοί της παραστρατιωτικής οργάνωσης των Μουτζαχεντίν του Λαού – ΜΕΚ, που στεγάζονται υπό αδιευκρίνιστο καθεστώς σε στρατόπεδο της Μάνζα, έξω απ’ το Δυρράχιο, αναμειγνύονται σε λαθραία διακίνηση προσώπων αλλά και μεγάλων ποσοτήτων σκληρών ναρκωτικών. Σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά καιρούς έχουν αναφερθεί ανάλογες πληροφορίες, πλην όμως στερούνταν αξιοπιστίας.

Τώρα πλέον τόσο το τηλεοπτικό κανάλι ReportTV που κινείται ιδιαίτερα φιλοκυβερνητικά όσο και ο πολύ σοβαρός ενημερωτικός ιστότοπος lapsi.al, έχουν ρεπορτάζ στηριζόμενα σε πηγές στην αστυνομία σχετικά με το θέμα.

Συγκεκριμένα πηγή στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια της Αστυνομίας της Αλβανίας διέρρευσαν φωτογραφίες και βίντεο όπου στελέχη του Στρατοπέδου Άσραφ – Δυρράχιο, προκύπτουν σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών αλλά και διακίνηση ανθρώπων. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές έχουν ολοκληρωμένες διαδικασίες και φακέλους για 100 περιπτώσεις ανδρών των Μουτζαχεντίν που αναμειγνύονται σε υποθέσεις συναλλαγής με την μαφιόζικη οργάνωση Ντραγκέτα για διακίνηση ναρκωτικών. Ακόμη τεκμηριωμένες 14 υποθέσεις για διακίνηση ατόμων προς την Ελλάδα.

Το δεύτερο παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι στις γραμμές των μελών της Οργάνωσης – βρίσκεται στο στόχαστρο των υπηρεσιών του Ιρανικού καθεστώτος- υπάρχουν πεπειραμένοι τρομοκράτες. Για πολιτικούς λόγους ΗΠΑ και ΕΕ έχει αποχαρακτηρίσει την οργάνωση απ’ τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων διεθνώς αλλά στο παρελθόν στελέχη της έχουν κατηγορηθεί για διεθνή τρομοκρατία.

Ωστόσο όμως τα ΜΜΕ αναφέρουν διαρροή των υπηρεσιών δίωξης οργανωμένου εγκλήματος της Αστυνομίας Αλβανίας ότι υπήρξε ανώτερη πολιτική παρέμβαση ούτως ώστε ανασταλούν οι διαδικασίες εις βάρος στελεχών του Στρατοπέδου των Μουτζαχεντίν της Μαριάμ Ρατζέβι. Αφήνουν μάλιστα να υπονοηθεί ότι πίσω από τη διακοπή των διαδικασιών βρίσκονται ξένες διπλωματικές αντιπροσωπίες με σημαίνοντα ρόλο στην αλβανική διοίκηση και πολιτεία. Οι Μουτζαχεντίν του Λαού – ΜΕΚ φιλοξενούνται στην Αλβανία από τουλάχιστον το 2011 ως υπηρεσία της πολιτικής τάξης της χώρας σε έκκληση των ΗΠΑ και της Γαλλίας. Ο αριθμός τους δεν είναι γνωστός αλλά εκτιμάται γύρω στις 3500 άτομα.

Το Στρατόπεδο φιλοξενίας τους έχει ειδικό καθεστώς αυτονομίας στην οργάνωση και το πρόγραμμα του. Στην πραγματικότητα έχει μετατραπεί στο κεντρικό επιτελείο διοίκησης της Οργάνωσης που αποτελεί αντιπολίτευση εν εξορία του καθεστώτος των Κχαμεϊνί στο Ιράν.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon