Προσαγωγή Βορειοηπειρώτη για ανάρτηση στο Facebook

Δημοσιεύθηκε: 01/03/2022 15:58 Τελευταία Ενημέρωση: 04/03/2022 10:46 Από: Tachydromos

Πρώην Έπαρχος από τους συνδυασμούς της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και συνταξιούχος εκπαιδευτικός απ’ το χωριό Δρόβιανη στους Αγίους Σαράντα καταγγέλλει μέσω ανάρτησης σε δικό του προφίλ στο facebook ότι κλήθηκε και προσήχθη προς ανάκριση στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα.

Διευκρινίζει μάλιστα ότι ενώ η κλήση έγινε από αξιωματικούς του οικείου τμήματος η ανάκριση έγινε από άνδρες της Διεύθυνσης Αντιτρομοκρατίας Τιράνων. Πρόκειται για το Παράρτημα που συντηρεί στο Φίερι η συγκεκριμένη υπηρεσία και τα τελευταία χρόνια ασχολείται διαρκώς και σε λεπτομέρεια με τα μέλη και φορείς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Διαθέτει βέβαια πολύ καλό νομικό πλαίσιο που της εξασφαλίζει ανάλογα «προνόμια» των μυστικών αστυνομικών υπηρεσιών που λειτουργούσαν στο απολυταρχικό καθεστώς. Μπορεί ο στόχος της ίδρυσης της να είναι η διεκπεραίωση της συνδρομής της Αλβανίας στην διεθνή δραστηριότητα καταπολέμησης της εξτρεμιστικής ισλαμικής δράσης, ωστόσο όμως αξιοποιείται δεόντως και στην καταπίεσης της ΕΕΜ.

Σε μεθοριακές διαβάσεις με την Ελλάδα η Υπηρεσία αυτή έχει περιοδικά φυσική παρουσία ενώ έχει καταρτίσει καταλόγους προσώπων που τους απαγορεύεται η είσοδος στην Αλβανία ή που υποβάλλονται σε διαδικασία διακριτικής ανάκρισης σε χώρους των μεθοριακών φυλακίων!!!

Στις περισσότερες των περιπτώσεων το υλικό που χρησιμοποιείται στην δημιουργία φακέλου απορρέει από το διαδίκτυο. Αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίες από δραστηριότητες που αναφέρονται σε ιστορικά γεγονότα της ιδιαίτερης πατρίδας μας, συμμετοχή σε ομάδες προβληματισμού, σχόλια σε διάφορα κείμενα και δημοσιεύματα κ.α. φιλτράρονται από «ειδικούς» ή συνεργάτες τους στο χώρο του αλβανικού εθνικισμού και του μουσουλμανικού ακτιβισμού.

Ανάλογη με βάση το περιεχόμενο της ανάρτησης που προαναφέραμε είναι και η υπόθεση που αφορά στον Βασίλη Καλύβα, κάτοικο της ιστορικής Δρόβιανης.

Ανάρτηση του που αφορούσε σε ιστορικό γεγονός της περιόδου εγκαθίδρυσης του Αλβανικού κράτους, και δη της ανακήρυξης της Αυτονομίας των Βορειοηπειρωτών, κρίθηκε επαρκής λόγος κλήτευσης και ανάκρισης του από την Αντιτρομοκρατική Διεύθυνση.

Και μάλιστα προειδοποιεί ότι η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Θα πρέπει να παραστεί και πάλι χωρίς να είναι βέβαιο ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Οι ερωτήσεις ήταν προετοιμασμένες και αποσκοπούσαν την ψυχολογική βία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon