Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος στο Μεσοπόταμο:

Δημοσιεύθηκε: 29/06/2022 15:51 Τελευταία Ενημέρωση: 29/06/2022 17:29 Από: Tachydromos

«Απ’ τον Απόστολο Παύλο γίναμε Χριστιανοί οι Έλληνες και των περιοχών αυτών…»

Χειροτονία νέου Διακόνου

Στην Ενορία του Μεσοποτάμου που τιμάται στους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο λειτούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος.

Προάγοντας το πνευματικό έργο και την αποστολή της Εκκλησίας μας και στηρίζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα του δοκιμαζόμενου ποικιλοτρόπως ποιμνίου του, όπως και με τον προ εβδομάδων εγκαινιασμό ιερού Ναού, ο Μητροπολίτης Δημήτριος προέβη σήμερα κατά το Αρχιερατικό συλλείτουργο στη χειροτονία νέου Διακόνου. Πρόκειται για τον Υποδιάκονο Γρηγόριο Παπασάβα που κατάγεται από τους Δρυμάδες της Χιμάρας. Ενώ ζούσε στην Αθήνα, πολύτεκνος ων, ο διάκονος επέστρεψε στην ιδιαίτερη του πατρίδα και με την καθοδήγηση του επιχώριου επισκόπου, την στήριξη δε του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου συμπλήρωσε την εκπαίδευση του στο Ιερατικό Πρόγραμμα κατάρτισης της Ορθοδόξου Ακαδημίας «Ανάστασις» στο Δυρράχιο.

Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική στην τέλεση του μυστηρίου με την παρουσία της συζύγου και τέκνων του Διακόνου αλλά και πολλών πιστών που συμπροσευχήθηκαν ενώ είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν πνευματικού βάθους ευχές σε συμβολική δεξίωση που ακολούθησε.

Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Δημήτριος με ιδιαίτερη υπομονή εξηγούσε κι ερμήνευε στο παριστάμενο εκκλησίασμα τα βήματα που γίνονταν και αφορούσαν την χειροτονία, το μυστήριο της ιεροσύνης, την ένδυση του διακόνου κ.α. Επεσήμανε την ιδέα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, του χαρισματούχου Ορθόδοξου ιεραπόστολου της εποχής μας και αναδιοργανωτή της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία, ότι μέσα στο φάσμα των αναγκών που η τοπική μας κοινωνία αντιμετωπίζει το πλέον επείγον και επιτακτικό είναι αυτό για περισσότερους άξιους κληρικούς.

Εξ άλλου επεσήμανε ο Μητροπολίτης εφόσον περισσότεροι άνθρωπου ακολουθήσουν το παράδειγμα του Διακόνου Γρηγορίου και ενταχθούν στις τάξεις του ιερού κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας τόσο μεγαλύτερη είναι η ασφάλεια και εγγύηση ότι θα διαιωνίζεται η ιστορική παρουσία μας στα μέρη τούτα.

Μιλώντας εξ άλλου για τους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο τους θεμελιωτές της Εκκλησίας μας ανέφερε ειδικά το ρόλο του δεύτερου στην περιοχή μας όπου το αποτύπωμα παραμένει ζωντανό και έντονο.

Καθόλου τυχαίο βέβαια ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τόσο στο Δυρράχιο όσο και πλησίον του Βουθρωτού, το Μεσοπόταμο, συγκρότησε ναούς αφιερωμένους στους Αποστόλους που έδρασαν με φυσική παρουσία στην μεταστροφή των Ελλήνων στην αληθινή πίστη.

Εξ άλλου δίπλα στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλο στο Μεσοπόταμο (ευρύτερη περιοχή των Αγίων Σαράντα) που εγκαινιάστηκε το 2012, λειτουργεί με σπουδαία επιτυχία και προς υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας το Κολλέγιο Πνοή Αγάπης σε ιδιόκτητες κτιριακές εγκαταστάσεις. Στηρίζει με υψηλών προδιαγραφών παιδεία σε Επαγγελματικό και Γενικό Λύκειο δεκάδες νέους και νεανίδες. Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι κατά το λήξαν σχολικό έτος 2021-2022 παρακολουθούσαν στο σύνολο των δομημένων προγραμμάτων περίπου 300 μαθητές.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon