Άρχισαν οι ακροάσεις στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διοικητική-Εδαφική Μεταρρύθμιση - Σε ακρόαση ο Πρόεδρος και στελέχη της Ομόνοιας

Δημοσιεύθηκε: 08/07/2022 17:11 Τελευταία Ενημέρωση: 13/07/2022 16:22 Από: Tachydromos

Σε ακρόαση ο Πρόεδρος και στελέχη της Ομόνοιας

Ενώ η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, που συστάθηκε πρόσφατα από την Αλβανική Βουλή, πύκνωσε τις συνεδριάσεις της, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, κ. Βαγγέλης Ντούλες με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής, παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος με τις παρεμβάσεις τους και τις προτάσεις του, αλλά και με τις προσκλήσεις για να εισακουστούν με τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις από την Επιτροπή οι άμεσοι εκπρόσωποι της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητα, τα στελέχη της Ομόνοιας.

Έτσι, από τις πρώτες ακροάσεις ήταν εκείνες του Γενικού πρόεδρου της Ομόνοιας, κ. Βασίλη Κάγιου, του προέδρου του Παραρτήματος Χειμάρρας, κ Φρέντυ Μπελέρη και του προέδρου του Παραρτήματος Αργυροκάστρου, κ. Στέφανου Κώτσια. Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν κι άλλες ακροάσεις, όπως εκείνη του πρώην Δημάρχου της Χειμάρρας, κ. Βασίλη Μπολάνου, αλλά κι άλλων στελεχών, αλλά και ειδικών πάνω σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης.

Τα στελέχη της Ομόνοιας στην ακρόασή τους εξέφρασαν τις παρατηρήσεις τους για σφάλματα και παραλείψεις, για παραβίαση της Νομοθεσίας κατά την προηγούμενη μονομερή Διοικητική Μεταρρύθμιση του2014, ενώ έκαναν και θα κάνουν και στο μέλλον τις δικές τους προτάσεις για τη διόρθωση των αδικιών και των παραβιάσεων εθνικών δικαιωμάτων που οδήγησαν και σε δημογραφικές αλλοιώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις.

Τα στελέχη της Ομόνοιας κρίνουν ιδιαίτερα σημαντική τη δραστηριότητα της εν λόγω Επιτροπής και την ύπαρξη του προέδρου του ΚΕΑΔ στη σύνθεση της ως θετική συγκυρία να θέσουν όλους τους προβληματισμούς και να προτείνουν τις απαιτούμενες αλλαγές στη Νομοθεσία ώστε να γίνουν σεβαστά τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, να σταματήσει η δημογραφική διαστρέβλωση στη σύνθεση των δήμων, πράγμα που θα κάνει και πιο εύκολη στην εφαρμογή τις διατάξεις του Νόμου Πλαίσιο για τις Εθνικές Μειονότητες που αφορά τη χρήση της μητρικής γλώσσας και των εθνικών συμβόλων στη δραστηριότητα της δημοτικής αρχής, αλλά και στις κρατικές υπηρεσίες και στα δικαστήρια, το δικαίωμα στην παιδεία στη μητρική γλώσσα, την απορρόφηση των κρατικών κονδυλίων για την ανάπτυξη και την πρόοδο στους δήμους όπου οι Έλληνες είναι απόλυτη πλειοψηφία ή σε σεβαστά αριθμητικά μεγέθη.

Δημοσιεύουμε την παρέμβαση του Προέδρου της Ομόνοιας, κ. Βασίλη Κάγιου.

(Παρέμβαση του Πρόεδρου ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή «Για τη Διοικητική-Εδαφική Μεταρρύθμιση» Τίρανα, Τρίτη, 5 Ιουλίου 2022)

Αξιότιμες κυρίες Προεδρεύουσες!

Αξιότιμα μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «Για τη Διοικητική-Εδαφική Μεταρρύθμιση στη Δημοκρατία της Αλβανίας»

Να εκφράσω εξ αρχής την ικανοποίηση του συνόλου των στελεχών της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ για την πρωτοβουλία ώστε να προσκληθούμε θεσμικά και να καταθέσουμε τους δικούς μας προβληματισμούς σε ότι αφορά τις εργασίες της Ειδικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου σε ότι αφορά στη διάρθρωση και λειτουργία της αυτοδιοικητικής οργάνωσης της Αλβανίας.

Είναι προφανές ότι εμείς ως ΟΜΟΝΟΙΑ θα εστιάσουμε σε ζητήματα που αφορούν την συσχέτιση και επιρροή του ζητήματος στην εφαρμογή ή έστω την δημιουργία συνθηκών εφαρμογής κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στις περιοχές ιστορικής και σε ουσιαστικούς αριθμούς παρουσίας της.

Προς τούτο μας βοηθούν ιδιαίτερα κείμενα του Συμβουλίου της Ευρώπης, ειδικά δε της Επιτροπής Επίβλεψης της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Εθνικών Μειονοτήτων, οι περιοδικές εκθέσεις της για την Αλβανία και ιδιαίτερα οι συστάσεις. Επί το πλείστον δε η Κάρτα για την Αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και λαμβάνοντας υπόψη την εγχώρια νομοθεσία και συγκεκριμένα το Νόμο «Περί Προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων στη Δημοκρατία της Αλβανίας».

Βάση τούτων το συμπέρασμα ότι η υφιστάμενη διοικητική διαίρεση και οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες και στο πεδίο αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ήδη από τις διαδικασίες του 2014 η ΟΜΟΝΟΙΑ είχε επισημάνει τις αδυναμίες με την τεχνητή οργάνωση δήμων στο νότο της επικράτειας που επηρεάζουν ουσιαστικά την αρχή της μη πληθυσμιακής αλλοίωσης απ’ τα ιστορικώς ισχύοντα. Μπροστά στο μικροπολιτικό συμφέρον η πλειοψηφία προχώρησε σε δήμους όπως η Χειμάρρα, οι Αγ. Σαράντα, η Φοινίκη, Κονίσπολη, Αυλώνα, κ.α. Πρόκειται για τερατουργήματα του μηχανισμού εκλογικών υπολογισμών και χειραγώγησης των κοινοτήτων της ΕΕΜ.

Σε ότι αφορά τη διάσταση του δικαιώματος της από πλευράς της πολιτείας διευκόλυνσης των μελών των Εθνικών Μειονοτήτων για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στις κοινότητες τους ενδεικτικά να αναφέρω την περίπτωση του οδικού δικτύου σε περιοχές όπως Πωγώνι, Λεσινίτσα, Ελευθεροχώρι, Γριάζδανη κ.α. Υποτίθεται ότι η νέα οργάνωση των δήμων να εξασφάλιζε οικονομικούς πόρους που θα δαπανούνταν στις υποδομές, πράγμα που δε συνέβηκε.

Εξ άλλου η παντελή αυτή έλλειψη υποδομών περιορίζει και τις δυνατότητες του πολίτη να πάρει βασικές υπηρεσίες στους συγκεντρωμένους δήμους. Ένας κάτοικος από το Καρόκι για να επισκεφθεί τη Φοινίκη χρειάζεται ταξίδι 2 ωρών σε χωματόδρομο με ειδικά ναύλα που στοιχίζουν πλέον των 50 Ευρώ. Ο δε κάτοικος της Σωπικής να κατέλθει στους Γιωργουτσάτες χρειάζεται 3 ώρες και πλέον των 70 Ευρώ ναύλα για ειδικά αυτοκίνητα τύπου τζιπ.

Για να επεκταθώ και λίγο περισσότερο σε ότι αφορά τα ειδικά δικαιώματα των εθνικών μειονοτήτων όπως δημόσια χρήση της μητρικής γλώσσας, δημόσια παιδεία στη μητρική γλώσσα, διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς κ.α. όπου ο Νόμος προβλέπει κριτήρια ποσοτικής παρουσίας στους δήμους. Είναι σαφής η υπόδειξη του Συμβουλίου της Ευρώπης ούτως ώστε τα ποσοστά να μην αναφέρονται στους μεγάλους δήμους, αλλά στις δημοτικές ενότητες ή τις πρώην επαρχίες.

Εν κατακλείδι να αναφέρω ότι οι καλύτερες διεθνείς πρακτικές σε ότι αφορά στο σεβασμό των δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων υποδεικνύουν την εφαρμογή της αρχής αυτόνομης διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται της πολιτιστικής, θρησκευτικής, γλωσσικής τους ταυτότητας κ.α. Άλλο τόσο ισχύει τούτο για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα όπου είναι ιστορικά και νομικά τεκμηριωμένα τα ανάλογα σχετικά προνόμια της.

Το αναφέρω διότι ο,τιδήποτε ενισχύει την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης επηρεάζει θετικά και τα ειδικά ζητήματα που αναφέρονται στις μειονότητες.

Αυτά είχα ως βασικές ειδικές παρατηρήσεις υπό το πρίσμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και με την ελπίδα να είναι χρήσιμα στις εργασίες της Επιτροπής σας.

Επιφυλάσσομαι εφόσον μελλοντικά μας δοθεί η ευκαιρία ή μέσω του Προέδρου του ΚΕΑΔ που είναι και μέλος της Επιτροπής να συνδράμουμε και με συγκεκριμένες προτάσεις.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon