Αλβανικά ΜΜΕ: Δύο αεροπλάνα ήρθαν ξανά από την Ελλάδα για να σβήσουν τη φωτιά στο όρος Τσίκα

Δημοσιεύθηκε: 16/07/2022 06:25 Τελευταία Ενημέρωση: 16/07/2022 06:25 Από: Tachydromos

Η Ελλάδα έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα για την αντιμετώπιση της πυρκαγικά στο όρος Τσίκα της Αλβανίας και είχε στείλει πάλι αεροπλάνο για να σβήσει τις φλόγες στο νησί Σαζάν πριν λίγο καιρό, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα μας βοήθησε ξανά για την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Από τη γειτονική χώρα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν σταλεί στην Αλβανία για να σβήσουν τις φλόγες στο όρος Τσίκα», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα gazetadita (η φωτογραφία, επάνω, συνοδεύει το άρθρο της).

Μέσω της ΕΕ

Την είδηση ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αλβανία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η βοήθεια από την Ελλάδα ήρθε μετά από αίτημα της Αλβανίας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η κατάσταση στο βουνό Τσίκα χειροτέρευε και οι φλόγες πλησίασαν το τουριστικό χωριό Δρυμί.

«Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα είναι ήδη καθ’ οδόν προς την Αλβανία για να σβήσουν τις φωτιές στο όρος Τσίκα. Η υποστήριξη έρχεται μετά από αίτημα για βοήθεια από την Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της #EU. Πάντα εκεί σε ώρα ανάγκης! #StrongerTogether» αναφέρεται στην ανάρτηση.

16 Ιουλίου 2022 06:24 weather-icon 26 oC

Αθήνα latestbutton NEWS MUST READ Νοστράδαμος: Οι προφητείες του που τρομάζουν – Ποιες βγήκαν αληθινές STORIES Οι προφητείες του Νοστράδαμου που τρομάζουν - Ποιες βγήκαν αληθινές – Τι είπε για Κένεντι και ατομικές βόμβες

Ελλάδα printing.png TAGS: ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ Αλβανικά ΜΜΕ: Δύο αεροπλάνα ήρθαν ξανά από την Ελλάδα για να σβήσουν τη φωτιά στο όρος Τσίκα Αλβανικά ΜΜΕ: Δύο αεροπλάνα ήρθαν ξανά από την Ελλάδα για να σβήσουν τη φωτιά στο όρος Τσίκα in.gr 16 Ιουλίου 2022, 03:25 email A A Trending Πένι Μόρντοντ: Το… «μαγικό» αουτσάιντερ για την πρωθυπουργία της Βρετανίας Πένι Μόρντοντ: Το… «μαγικό» αουτσάιντερ για την πρωθυπουργία της Βρετανίας Ο viral γρίφος που δείχνει πόσο ενεργός είναι ο εγκέφαλός σου Ο viral γρίφος που δείχνει πόσο ενεργός είναι ο εγκέφαλός σου Paezano: Πέθανε η πιο cult φιγούρα της Φωκίωνος Νέγρη Paezano: Πέθανε η πιο cult φιγούρα της Φωκίωνος Νέγρη Η Ελλάδα έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα για την αντιμετώπιση της πυρκαγικά στο όρος Τσίκα της Αλβανίας και είχε στείλει πάλι αεροπλάνο για να σβήσει τις φλόγες στο νησί Σαζάν πριν λίγο καιρό, γράφει αλβανικό δημοσίευμα. «Η Ελλάδα μας βοήθησε ξανά για την κατάσταση των πυρκαγιών στη χώρα μας. Από τη γειτονική χώρα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη έχουν σταλεί στην Αλβανία για να σβήσουν τις φλόγες στο όρος Τσίκα», γράφει η αλβανική ιστοσελίδα gazetadita (η φωτογραφία, επάνω, συνοδεύει το άρθρο της).

Μέσω της ΕΕ Την είδηση ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Αλβανία με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε ακόμα – Κροατία: Στάχτη 33.000 στρέμματα από τεράστια πυρκαγιά – Στο πόδι εκατοντάδες πυροσβέστες

Το in.gr και στο κινητό σου! Κατέβασε το app για Android από το Play Store Η βοήθεια από την Ελλάδα ήρθε μετά από αίτημα της Αλβανίας μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. Η κατάσταση στο βουνό Τσίκα χειροτέρευε και οι φλόγες πλησίασαν το τουριστικό χωριό Δρυμί.

«Δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη από την Ελλάδα είναι ήδη καθ’ οδόν προς την Αλβανία για να σβήσουν τις φωτιές στο όρος Τσίκα. Η υποστήριξη έρχεται μετά από αίτημα για βοήθεια από την Αλβανία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της #EU. Πάντα εκεί σε ώρα ανάγκης! #StrongerTogether» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Δεν έχει τη δυνατότητα

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα έστειλε αεροπλάνο για να σβήσει τις φλόγες στο νησί Σαζάν πριν λίγο καιρό. Σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Νίκο Πελέσι, η Αλβανία δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς και συντήρησης αεροσκαφών για την κατάσβεση πυρκαγιών.

πηγή:in.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon