Επεισόδιο με Ρώσους σε εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Μέση Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 20/08/2022 22:52 Τελευταία Ενημέρωση: 21/08/2022 20:40 Από: Tachydromos

Το απόγευμα του Σαββάτου στο Εργοστάσιο Παραγωγής Όπλων στο Γκράμς συνελήφυη ξένος πολίτης που σύμφωνα με τα Αλβανικά ΜΜΕ φέρει Ρώσικο ταξιδιωτικό διαβατήριο. Μαζί με ακόμη ένα άτομο το οποίο καταζητείται ενώ διέφυγε των αστυνομικών δυνάμεων είχαν γύρω στις 7 απόγευμα εισέρθει του τοίχου περίφραξης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου που χαίρει το καθεστώς στρατιωτικού χώρου και φρουρείται από τακτικές περιπόλους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δύο στρατιώτες που πλησίασαν να προειδοποιήσουν δέχτηκαν επίθεση με χημικά και νοσηλεύονται στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρυματιών στα Τίρανα.

Ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι κατά πάσα πιθανότητα Ρώσοι πολίτες είχαν δύο μέρες που περιεργάζονταν τις εγκαταστάσεις. Φαίρετσι να είχαν φωτογραφικές μηχανές και μελετούσαν τοπογραφικά διαγράμματα.

Τίτλοι των ρεπορτάζ στους ιστότοπους στην Αλβανία κάνουν λόγο για Ρωσική επίθεση σε στραριωτική βάζη της Αλβανίας.

Δεδομένου όμως ότι οι Ρωσικές υπηρεσίες κατηγορούν επίσημα την Αλβανία για ανάμειξη σε υποθέσεις αποστολής οπλισμού αλλά και σνδρών στο μέτωπο της Ουκρανίας δεν αποκλείεται να είναι δημοσιογράφοι ππυ στοιχειοθετούν ρεπορτάζ.

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση πλην της πληροφορίας ότι η υπόθεση ερευνάται απ την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon