Νομικές αλλαγές που επιδιώκουν να αφαιρέσουν τα πλοκάμια του κομμουνιστικού καθεστώτος από την αλβανική πολιτική

Δημοσιεύθηκε: 31/08/2022 15:19 Τελευταία Ενημέρωση: 31/08/2022 15:19 Από: Tachydromos

Η διάσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων που συνεδριάζει την Παρασκευή υπό την ηγεσία της Lindita Nikolla αναμένεται να αναζωπυρώσει την πολιτική συζήτηση για ορισμένες νομικές αλλαγές από την πλειοψηφία και την αντιπολίτευση που προσπαθούν να αφαιρέσουν τα πλοκάμια του κομμουνιστικού καθεστώτος από την αλβανική πολιτική.

Η πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου επαναφέρει τις πολιτικές συζητήσεις κατά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου. Η διάσκεψη των προέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί, στο προεδρείο της Βουλής.

Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης θα είναι το άνοιγμα των φακέλων της υπηρεσίας ασφαλείας της κομμουνιστικής εποχής για τη διοίκηση και την αποκομμουνοποίηση της κοινωνίας.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, μετά την πρόσφατη διαπίστωση της Αρχής Αρχείων ότι στα αρχεία της Πρώην Κρατικής Ασφάλειας περιλαμβάνεται υψηλόβαθμος πολιτικός, ζητά νομικές αλλαγές για τον έλεγχο όλων των δημοσίων προσώπων.

Συνημμένο σε αυτό το αίτημα, το ΣΚ προτείνει να παρέμβει στον Εκλογικό Κώδικα, όπου απαιτεί να μην επιτρέπεται να κατέχουν ή να διεκδικούν δημόσια αξιώματα όλοι όσοι πολιτικοί είχαν διασυνδέσεις με την πρώην κρατική ασφάλεια και τις κομμουνιστικές διωκτικές δομές.

rtsh.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon