Η Αλβανία θα ανακοινώσει «δραστικά» μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας εν μέσω κρίσης

Δημοσιεύθηκε: 08/09/2022 08:50 Τελευταία Ενημέρωση: 08/09/2022 08:50 Από: Tachydromos

Μια δέσμη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας θα ανακοινωθεί την Πέμπτη (8 Σεπτεμβρίου) για να βοηθήσει τους Αλβανούς να εξοικονομήσουν ζωτικής σημασίας ενέργεια εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης, σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Ενέργειας και Υποδομών Μπελίντα Μπαλούκου.

Είπε ότι το πακέτο θα παρουσιαστεί από την ίδια και τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ενώ πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν κάποια δραστικά μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Όσον αφορά τη ζώνη των 800 KW/ώρα από την 1η Οκτωβρίου, θα υπάρξουν κάποια άλλα δραστικά μέτρα. Αύριο θα παρουσιάσουμε το πακέτο για την εξοικονόμηση ενέργεια», δήλωσε η κ. Μπαλούκου, αναφερόμενη στο υψηλότερο τιμολόγιο που θα πληρώνουν όσοι χρησιμοποιούν περισσότερη ενέργεια.

Σημείωσε ότι ο φωτισμός των δημόσιων χώρων σβήνει ήδη μετά τις 22:00. Υπαινίχθηκε αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας της βιομηχανίας και άλλα γενικά μέτρα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία και άλλες χώρες έχουν ήδη λάβει παρόμοια μέτρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, συνέστησε στους πολίτες να πλένουν τα ρούχα τους στους 30 βαθμούς για να εξοικονομήσουν ενέργεια. Ακολούθησε η αλβανική εταιρεία ηλεκτρισμού, η οποία ζήτησε από τους πολίτες να σβήνουν τα φώτα για να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Μέχρι στιγμής, οι τιμές δεν έχουν ακόμη αυξηθεί στη χώρα, εν μέρει λόγω των κυβερνητικών επιδοτήσεων και του γεγονότος ότι το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρησιμοποιείται μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία παράγεται τοπικά με υδροηλεκτρική ενέργεια. Αυτή όμως πέφτει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και η χώρα πρέπει να αγοράζει ενέργεια από τη διεθνή αγορά, την οποία έχει επηρεάσει σημαντικά ο ρωσικός πόλεμος.

euractiv.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon