ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΑΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ! - Ξεπέρασε κάθε όριο εμπαιγμού και θρασύτητας ο Αλβανός Πρωθυπουργός

Δημοσιεύθηκε: 21/10/2022 17:00 Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2022 21:32 Από: Tachydromos

Σε βάρος των Βορειοηπειρωτών και της Ελληνικής Κυβέρνησης...

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΡΑΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΕΡΒΙΤΣΑΝΗ! - Ξεπέρασε κάθε όριο εμπαιγμού και θρασύτητας ο Αλβανός Πρωθυπουργός

«ΟΜΟΝΟΙΑ»: Αντί να απολογηθεί για τα «πεπραγμένα» του, επέλεξε την πεπατημένη του αυταρχισμού

Προκλητικό σόου με διπλό στόχο έστησε ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα επισκεπτόμενος προχθές το κέντρο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στην περιοχή Αργυροκάστρου, τη Δερβιτσάνη. Αφενός ήθελε να δείξει μέσω ενός «στημένου» ακροατήριου τη δήθεν στήριξη που παρέχει στους κτηνοτρόφους και γενικά στον Ελληνισμό και αφετέρου να στείλει ένα μήνυμα στην Ελλάδα ότι η Ελληνική Μειονότητα είναι δίπλα του.

Για να πετύχει το διπλό αυτό στόχο, ο Έντι Ράμα είχε φροντίσει μέσω του εκλεγμένου με τη στήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Δημάρχου Δρόπολης Δημητράκη Τόλη, (στον οποίο πρόσφατα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς διέθεσε δενδρύλλια για δενδροφύτευση στο Πωγώνι) να παραβρεθεί στο γήπεδο της κωμόπολης και να μιλήσει σε ένα επιλεγμένο και μεταφερόμενο ακροατήριο. Μάλιστα αγρότες και κτηνοτρόφοι από περιοχές της Δρόπολης που ήθελαν να πλησιάσουν το χώρο, να μεταφέρουν στον Ράμα την πραγματική κατάσταση στον κλάδο και να εκφράσουν τα παράπονα για την πολιτική της Κυβέρνησής του, έφαγαν «πόρτα» από την Αλβανική Αστυνομία η οποία τους απαγόρευσε τη προσέγγιση, ανακοινώνοντας ότι χρειάζεται ειδική πρόσκληση από το Δήμο Δρόπολης.

Κατά τα άλλα… αδέλφια!

Μετά το τέλος της συζήτησης με τους λιγοστούς κατοίκους και μεταφερόμενους «χειροκροτητές» του ο Έντι Ράμα ζήτησε να βγάλει ένα βίντεο μαζί με το Δήμαρχο Δημητράκη Τόλη, για να το στείλει όπως είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για να δει ότι συζητάνε για καλλιέργειες, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται. «Είμαστε αδέλφια και θα κάνουμε σπουδαία πράγματα παρέα», κατέληξε ο Ράμα. Προφανώς στα «σπουδαία πράγματα» δεν πρέπει -κατ’ αυτόν- να περιλαμβάνονται η επίλυση του ζητήματος της Α.Ο.Ζ. ή η αντιμετώπιση της καταλήστευσης των ιδιοκτησιών των Ελλήνων της Αλβανίας, για τα οποία βεβαίως δεν είπε τίποτε ούτε κατά τη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής, ούτε όμως και στο «μήνυμα» προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντίδραση από «ΟΜΟΝΟΙΑ»

Οι δηλώσεις του όμως προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», η οποία του επισημαίνει τη δυσκολία του να απαντήσει «στην Έκθεση κόλαφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πολιτική κατάσταση στην Αλβανία με ευθύνη της Κυβέρνησής του. Άλλο τόσο δυσκολότερο (είναι) σε ανάλογες αναφορές του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα και την κατάσταση που διέρχεται ως αποτέλεσμα της καταπίεσης που ασκεί η εξουσία και το καθεστώς Ράμα». Ως προς το «μήνυμα» προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η Οργάνωση της Ελληνικής Μειονότητας τα χαρακτηρίζει «λεκτικά παίγνια» με τα οποία νομίζει ότι τον προσβάλλει.

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» στην ανακοίνωσή της αποκαλύπτει επίσης ότι το σκηνικό στη Δερβιτσάνη ήταν «στημένο» και σε αυτό μετείχε ένα κοινό άβουλο και πολύ μακριά από τον παλμό της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Και αντί -όπως υπογραμμίζει- να απολογηθεί για όσα έχει διαπράξει και όσα δεν έχει πράξει δημιουργώντας κενό και αρνητικό προηγούμενο σε ο,τι αφορά τα δικαιώματα και την κατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, «επέλεξε την πεπατημένη που λέει ότι αυταρχικοί ηγέτες και αυταρχικά καθεστώτα θεμελιώνουν τις πολιτικές του πάνω σε καταπίεση και χειραγώγηση των εθνικών μειονοτήτων και κάπου εκεί ολοκληρώνουν τον πολιτικό τους κύκλο».

Στο στόχαστρο και οι συνεργάτες του

Η «ΟΜΟΝΟΙΑ» όμως εξαπολύει σφοδρή επίθεση και κατά μελών της Ελληνικής Μειονότητας που στηρίζουν τις πολιτικές Ράμα, χαρακτηρίζοντας τους «λακέδες της εξουσίας Ελληνικής καταγωγής».

Τα «πυρά» κατά βάση στρέφονται προς τον Δήμαρχο Δρόπολης Δημητράκη Τόλη, τον οποίο θεωρούν υπεύθυνο και οι κτηνοτρόφοι που αποκλείστηκαν από την συνάντηση που έγινε στη Δρόπολη, φροντίζοντας να στήσει ένα σκηνικό με ανθρώπους που επέλεξε ο ίδιος και με ερωτήσεις που είχαν προετοιμαστεί ώστε να εμφανίσει ένα αρεστό προφίλ στον Έντι Ράμα.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα ομογενειακών μέσων Ενημέρωσης, οι κάτοικοι – μέλη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ήταν ελάχιστοι και αυτοί προέρχονταν από τον κύκλο του Δημάρχου Δρόπολης, ενώ για να καλύψει το κενό είχαν κληθεί άτομα από άλλους, μη μειονοτικούς, Δήμους της Περιφέρειας Αργυροκάστρου.

Στο «δια ταύτα», όπως τονίζουν στελέχη της Ελληνικής Μειονότητας, ήταν μια επίσκεψη που είχε εντελώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήλπιζε ο Αλβανός Πρωθυπουργός και τα στελέχη του (να σημειωθεί ότι στη Δερβιτσάνη τον συνόδευαν οι υπουργοί Γεωργίας και Τουρισμού), άφησε όμως έντονο το στίγμα του εμπαιγμού του σε βάρος των Ομογενών και της Ελλάδος.

https://www.proinoslogos.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon