Δρόμος με συνεχείς… εκπτώσεις από τα Γιάννινα ως την Κακαβιά

Δημοσιεύθηκε: 27/10/2022 16:01 Τελευταία Ενημέρωση: 27/10/2022 16:01 Από: Tachydromos

Πριν από έντεκα ακριβώς μήνες. 27 Νοεμβρίου 2021! Ο Υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, παρόντος του Πρωθυπουργού, σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωνε ότι το Υπουργείο αναλαμβάνει την ολοκλήρωση των μελετών για τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς και τοποθετούσε την δημοπράτηση του έργου εντός του 2022!

«Το έργο αυτό και μιλάμε για τον οδικό άξονα Ιωάννινα -Καλπάκι -Κακαβιά, ένα έργο 70 χιλιομέτρων, που θα δημοπρατηθεί εντός του 2022, σε συμφωνία με τον περιφερειάρχη έρχεται πλέον στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υποδομών. Χαρακτηρίζεται ως εθνικό έργο και θα υλοποιηθεί. Πρόκειται για κλειστό αυτοκινητόδρομο, κλειστό άξονα ταχείας κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια έχει ολοκληρώσει ένα μεγάλο κομμάτι των μελετών, εμείς θα κάνουμε το υπόλοιπο και το έργο αυτό θα δημοπρατηθεί εντός του 2022» είχε αναφέρει.

Έντεκα μήνες μετά το Υπουργείο δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία των μελετών του έργου ενώ πεισματικά αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε απάντηση και στη Βουλή, μετά από ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, με κάποιες να τοποθετούνται χρονικά στον περασμένο Απρίλιο.

Ξαφνικά έρχεται δια του Περιφερειάρχη η ανακοίνωση ότι η δημοπράτηση –την οποία τοποθετεί άμεσα- θα αφορά μόνο το τμήμα Ιωαννίνων- Καλπακίου και με προαίρεση το τμήμα Καλπάκι- Κακαβιά.

Πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν μπορεί να ικανοποιεί κανέναν, πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που ο οδικός άξονας δεν θα αποτελεί φυσική εξέλιξη της Ιόνιας Οδού αλλά μία βελτιωμένη εθνική οδό!

Με όσα ακολούθησαν από το 2007 και μέχρι σήμερα, όταν με ευθύνη των τοπικών φορέων το συγκεκριμένο τμήμα, βγήκε από τη σύμβαση παραχώρησης της Ιόνιας Οδού, δικαιώνεται ο τότε Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς ο οποίος είχε τονίσει από τα Γιάννινα ότι αν δεν έμπαινε στη σύμβαση δεν θα γινόταν ποτέ.

Δεκαπέντε χρόνια αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο..

Ο δρόμος Γιάννινα- Κακαβιά δεν θα είναι αυτός που είχε σχεδιαστεί..

Αλλά προφανώς αυτό δεν ενοχλεί κανέναν στο Νομό και την Ήπειρο..

epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon