Αθώα η κα. Λευκοθέα

Δημοσιεύθηκε: 03/11/2022 15:01 Τελευταία Ενημέρωση: 04/11/2022 11:04 Από: Tachydromos

Αθώωσε και δεν αθώωσε το Πρωτοδικείο Αυλώνας την ομογενή απ’ την (Ν)Άρτα Αυλώνας, Λευκοθέα Καράσα. η 82 χρόνη είχε συλληφθεί απ’ την αστυνομία Αυλώνας κατά το μήνα Αύγουστο για δήθεν αυθαίρετη οικοδομή. Στη συνέχεια ο Εισαγγελέας απήγγειλε εις βάρος της κατηγορία και παρέπεμψε την υπόθεση προς εκδίκαση ενώ έθεσε σε κατ οίκο περιορισμό την κα. Καράσα.

Δεν ήταν η ηλικία της όσο η υπόθεση για την οποία κατηγορήθηκε που επέσυρε την προσοχή του συνόλου σχεδόν των μέσων ενημέρωσης της Αλβανίας. Η ουσία είχε μεγαλύτερη σημασία. Υποτίθεται ότι σε μια γωνία άνετου οικοπέδου που περιβάλει την κατοικία της η Λευκοθέα Καράσα δημιούργησε ένα μικρό κοτέτσι ώστε να κρατήσει καμιά δεκαπενταριά κότες για αυγά.

Αυτό θεωρήθηκε ποινικό αδίκημα αρκετό ώστε να οδηγήσει στα κρατητήρια μια υπερήλικα. Σε μια περιοχή όπου οι περιουσίες των ομογενών αποτελούν τη συνήθη λεία του κάθε είδους και ποιότητας παρανόμων. Που αφενός μεν πλαστογραφούν έγγραφα και αφετέρου έχουν την απόλυτη συνέργεια της κρατικής μηχανής για την εγγραφή τους στα κρατικά κτηματολόγια και στη συνέχεια την κατά το δοκούν δόμηση προς ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι περιπτώσεις μάλιστα της λεηλασίας στον κόλπο της (Ν) Άρτας καταγγέλλονται από την περασμένη άνοιξη και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ως κραυγαλέες περιπτώσεις καταπίεσης των κοινοτήτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Όπως όμως αναφέραμε και στην αρχή η Αλβανική δικαιοσύνη(?!) δεν έχει το θάρρος και την ακεραιότητα της πλήρους απαλλαγής της Λευκοθέας Καράσα. Στο δικαιολογητικό της απόφασης του Δικαστήριο Αυλώνας επικαλείται προηγούμενη ποινή με χρηματικό ποσό στην «κατηγορούμενη» ως αιτιολογία απαλλαγής της και αρχειοθέτησης της υπόθεσης της ποινικής δίωξης!!!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon