Με δύο ντοκιμαντέρ με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο Πάσχα στο Κανάλι της Βουλής των Ελλήνων

Δημοσιεύθηκε: 13/04/2023 16:08 Τελευταία Ενημέρωση: 13/04/2023 16:08 Από: Tachydromos

Το πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων επέλεξε δύο εμβληματικά ντοκιμαντέρ απ’ το ιεραποστολικό έργο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. κ. Αναστασίου, ενόψει της Αναστάσεως του Κυρίου. Το ένα εξ αυτών αναφέρεται στον εορτασμό του Πάσχα στην Κένυα το μακρινό 1985 και το δεύτερο σε σχεδόν μια δεκαετία αργότερα στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα (16:00 ώρα Ελλάδας) θα μεταδοθεί το ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ 1985 με αναμετάδοση την Κυριακή του Πάσχα στην πρωινή ζώνη (08:00). Τη Δευτέρα του Πάσχα το πρωί (10:00 ώρα Ελλάδας) θα μεταδοθεί το δεύτερο δίωρο ντοκιμαντέρ «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ Της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ» με αναμετάδοση το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Αμφότερα αποτελούν παραγωγές της βραβευμένης σκηνοθέτριας Μαρίας Μαυρίκου η οποία ακολουθώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο στα δύο σημεία στην μακρινή Αφρική και στην Αλβανία έχει κατορθώσει με πολύ συγκινητικό τρόπο να αποτυπώσει τα βιώματα αυτού του σπουδαίου έργου.

Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης και διαδικτυακά στο WEB TV της Βουλής και στο σύνδεσμο: https://parltv.live.grnet.gr/webtv/.

Είναι προφανές το κριτήριο των συντελεστών του Καναλιού της Βουλής των Ελλήνων να επιλέξουν δύο θέματα που στο επίκεντρο έχουν την μεταφορά του κεντρικού μηνύματος του Ευαγγελίου σε μέρη ξένα ή και οικία που το στερήθηκαν: ότι Αναστάς ο Κύριος νίκησε το θάνατο, αλλά και ένα πρόσωπο που όσο λίγοι ιεράρχες μίλησαν για το Σταυρό και την Ανάσταση, τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο…

Και πρόκειται για μια προσωπικότητα που όχι απλά μίλησε αλλά κατόρθωσε σε αμφότερα τα σημεία, στα οποία οι ταινίες, που θα προβληθούν για ακόμη μια φορά, αναφέρονται, να μετουσιώσει σε έργο πραγματικό και συγκεκριμένο στην αναγέννηση της κοινωνίας ακριβώς αυτή τη δυναμική που η Ανάσταση, το Πάσχα μεταφέρει και δημιουργεί.

Εξ άλλου με τόση έμφαση αναφέρεται στην δύναμη του φωτός της Αναστάσεως του Κυρίου στις ζωές και την κοινωνία και στο φετινό του Πασχαλινό Μήνυμα: «… Όσο εξαρτάται από εμάς, ας αφήνουμε το φως της Αναστάσεως να καταυγάζει τις ζωές μας και το Άγιο Πνεύμα να μας χαρίζει αντοχή, υπομονή, ελπίδα. Η σταυραναστάσιμη χαρά αποτελεί διακριτικό γνώρισμα της εν Χριστώ ζωής. Γι αυτό ο κορυφαίος των Αποστόλων επιμένει: «χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε πάλιν ερώ χαίρετε» (Φιλ. 4:4, Α’ Θεσαλ. 5:16).

Ας καταυγάσει, λοιπόν, τη ζωή μας η χαρά της Αναστάσεως, λυτρώνοντας μας από λύπη και καταχνιά. Η αναστάσιμη βεβαιότητα, το αναστάσιμο φρόνημα ας στηρίζουν και ας χαροποιούν καθημερινά τη ζωή μας.

Χριστός Ανέστη!»

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon