ΕΞΗΛΘΕ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ!!! (BINTEO)

Δημοσιεύθηκε: 15/04/2023 15:08 Τελευταία Ενημέρωση: 15/04/2023 15:08 Από: Tachydromos

Παρουσία πλήθους πιστών, τελέστηκε πριν από λίγο στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός.

Λίγα λεπτά μετά τις 14:50, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ' εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα.

Μετά την Αφή, ο Πατριάρχης Θεόφιλος θα παραδώσει το Ανέσπερο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Στην συνέχεια ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. Ραφαήλ Γρίβας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο ΥΦΥΠΕΞ Ανδρέας Κατσανιώτης και εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου θα το μεταφέρουν στην Αθήνα, με ειδική πτήση της Aegean.

Τέλος να σημειωθεί ότι το αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Αγιο Φως αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 19:30 και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon