Χειμάρρα: Παραμένει στη φυλακή ο Φ. Μπελέρης - Αντίδραση από το ελληνικό ΥΠΕΞ

Δημοσιεύθηκε: 22/05/2023 22:13 Τελευταία Ενημέρωση: 22/05/2023 22:13 Από: Tachydromos

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες. Παραμένουν στη φυλακή ο νέος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρης και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης.

Σύμφωνα με το himara.gr, το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) συνεδρίασε τη Δευτέρα, και αποφάσισε την παραμονή στη φυλακή και για τους δύο τους.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες, παρότι, όπως αναφέρεται δεν υπάρχουν ουσιαστικά ενοχοποιητικά στοιχεία για τις κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές» με τις οποίς βαρύνονται οι δύο άνδρες.

Σημειώνεται ότι οι δύο προφυλακισθέντες δεν παρέστησαν στην εκδίκαση της υπόθεσής τους κατά την οποία η υπεράσπιση ζήτησε την αποφυλάκισή τους επικαλούμενη, εκτός των άλλων και λόγους υγείας.

Όπως είναι γνωστό, ο Παντελής Κοκαβέσης βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τιράνων με σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Φρέντυ Μπελέρης μεταφέρθηκε από χθες και αυτός στις φυλακές των Τιράνων ενώ υπέβαλε στο δικαστικό σώμα ιατρικές γνωματεύσεις ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που ωστόσο δεν ελήφθησαν υπόψη.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη.

«Η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χείμαρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το ζήτημα Μπελέρη στην ατζέντα της συνάντησης Δένδια με την Αλβανίδα ομόλογό του στις Βρυξέλλες

Νωρίτερα, στο περιθώριο του σημερινού ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, αναφέρει με ανάρτησή του στο τουίτερ το υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνεται, «κατά τη συζήτηση, τέθηκε το ζήτημα σχετικά με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας».

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon