Η ηρωική εκλογή Μπελέρη!

Δημοσιεύθηκε: 26/05/2023 11:55 Τελευταία Ενημέρωση: 26/05/2023 11:55 Από: Tachydromos

Του Σωτήρη Κέντρου

Διανύοντας ώρες μεγάλων πολιτικών εντάσεων και μία ρήξη στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, λόγω της ανυπόστατης υπόθεσης Μπελέρη, έρχεται κατά νου μας η επάνοδο στον αστερισμό της έντασης που ουκ ολίγες φορές έχουμε βιώσει στο παρελθόν.

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έχει περάσει μέσα από παλμούς εντάσεων που πότε κυμαίνονται εις βάρος της, παραβλέποντας διεθνείς συμβάσεις και φορείς, και ποτέ εξελίσσονται ομαλά δίχως όμως ουσιαστικές επιλύσεις.

Την σκυτάλη αυτές της μέρες έχει πάρει η σύλληψη του υποψήφιου δήμαρχου Χιμάρας και μετέπειτα εκλεγμένου δήμαρχου κ. Φρέντη Μπελέρη. Η σύλληψη έγινε κατόπιν κατασκευασμένων στοιχείων που όπως όλα δείχνουν, συμπεριλαμβανομένων και των ψευδομαρτύρων, καταρρίπτονται σαν κάστρα στην άμμο που τα παρασέρνει το κύμα.

Η ανηθικότητα και η έλλειψη επαγγελματισμού.

Η αναπαραγωγή των κατασκευσμένων ειδήσεων έχει φέρει μεγάλο ακροατήριο που για του λόγου το αληθές έχουν ξεδιπλώσει όλο το μένος και την αισχρή φρασεολογία σε ειδήσεις γύρω από την υποτιθέμενη υπόθεση Μπελέρη.

Δημοσιογράφοι με έλλειψη επαγγελματισμού αναπαράγουν σε στούντιο, ακόμη και σε εκπομπές καναλιών μεγάλης εμβέλειας, ψευδή στοιχεία που καμιά σχέση έχουν με την πραγματικότητα δίνοντας έτσι τροφή στους εθνικιστές για την περαιτέρω επιδείνωση των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε κοινωνικό επίπεδο και την καλλιέργειά μίσους μεταξύ των δύο λαών.

Η ηρωική εκλογή Μπελέρη.

Οι προκείμενες τοπικές εκλογές στο δήμο Χιμάρας και η εκλογή Μπελέρη δεν ήταν η έκπληξη των δημοτικών εκλογών αλλά η αλλαγή που ο κάθε Χιμαραίος περίμενε. Απάντηση στο ερώτημα είναι πως η υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη έχαιρε της κοινής αποδοχής όχι μόνο των χωριών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας αλλά και των χωριών που βάσει της διοικητικής μεταρρύθμισης (2014) θα επέφερε ποσοστά υπερ του κυβερνώντος κόμματος, αφού η μεταρρύθμιση έγινε κατόπιν πολιτικών-κομματικών συμφερόντων και όχι βάσει και σεβόμενη την δημογραφία της περιοχής

Αυτός λοιπόν ο εκλογικός λόγος που χάραξε ο Πρωθυπουργός το 2014 και περίτρανα δήλωνε πως: "Είναι μια ιστορική μεταρρύθμιση, που ανοίγει το δρόμο για μια ριζική αναδιοργάνωση του εδάφους και των υπηρεσιών", τον τιμώρησε στις 14 Μαΐου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon