Παρέμβαση Ντούλε στην Ολομέλεια της Βουλής της Αλβανίας:

Δημοσιεύθηκε: 22/06/2023 15:31 Τελευταία Ενημέρωση: 23/06/2023 07:56 Από: Tachydromos

Με εντολή του Λουδοβίκου Α των Αλβανών η Χιμάρα στερείται του νομίμου Δημάρχου της…

Κεντρικό πολιτικό του θέμα επιλέγει το ιστολόγιο αξιόπιστης πολιτικής ανάλυσης στο αλβανόφωνο κοινό “lapsi.al”, την παρέμβαση του βουλευτή και Προέδρου της Ένωσης για Ανθρώπινα Δικαιώματα – ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλη Ντούλε στην συνεδρίαση σε Ολομέλεια της Βουλής της Αλβανίας, σήμερα, Πέμπτη 22 Ιουνίου. Για άλλη μια φορά ο κ. Ντούλες επανέφερε το ζήτημα της αυθαίρετης κράτησης υπό συνθήκες ομηρίας του εκλεγμένου κι επί το πλείστον με επικυρωμένο με το κύρος δικαστικής απόφασης αποτέλεσμα, Δημάρχου της Χιμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη. Ας αναφερθεί ότι για το ΚΕΑΔ και την ΟΜΟΝΟΙΑ το ζήτημα δεν είναι απλά ότι πρόκειται για υποψήφιο των δικών τους συνδυασμών αλλά διότι διαβλέπουν το βαθύτερο στόχο που είναι χωρίς υπερβολές ο ξεριζωμός του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με τις ύπουλες μεθόδους που εφαρμόζει το καθεστώς Ράμα.

Εξ άλλου και στη σημερινή του παρέμβαση στη Βουλή ο κ. Ντούλες κατέστησε προσωπικά υπεύθυνο τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι εκείνος βρίσκεται πίσω απ’ την παράνομη δίωξη του Μπελέρη και ότι οι εντολές βγήκαν απ’ τον ίδιο προσωπικά. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι η επιχείρηση απαγωγής από άνδρες ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας του Κράτους στις 12 Μαΐου έγινε κατόπιν τηλεφωνικής παραγγελίας απ’ τον Πρωθυπουργό 30 λεπτά νωρίτερα.

Κατά την παρέμβαση – καταγγελία ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες αναφέρει: «…Βρισκόμαστε σε πολύ ώριμη φάση καθορισμού των εξουσιών που έχουμε σαν κράτος, κι ένα Λουδοβίκο που λέει: Το κράτος είμαι εγώ. Κι εάν ο Λουδοβίκος 14ος ζούσε ήταν στην εποχή του είδωλο, ο δικός μας είναι αισχύνη. Ενός πολίτη, του Φρέντη Μπελέρη, κατά τρόπο αυθαίρετο από κάθε άποψη, προσβάλλεται η ελευθερία. Ενός Δημάρχου εκλεγμένου και με εντολή επικυρωμένη ενός από τους 61 δήμους της επικράτειας, του στερούν το συνταγματικό δικαίωμα. Μιας τοπικής κοινότητας, αυτής της Χιμάρας, παραβιάζεται το κλασικό δικαίωμα κυρίαρχης βούλησης. Γιατί; Απλά και μόνο διότι η επιλογή τους δεν αρέσει στον Λουδοβίκο τον Πρώτο της Αλβανίας.

Αυτουργός της απαγωγής κι ομηρίας του κ. Μπελέρη είναι ο Ράμα. Λίγο πριν τις εκλογές του Μάη, ήταν αυτός που έδωσε το έναυσμα σε συνάντηση με υποτιθέμενους Χιμαριώτες. Το κίνητρο αυτό που ήταν εξευτελισμός, εκφοβισμός, από κάθε άποψη καταχρηστικό, το κίνητρο ήταν λοιπόν ο Φρέντης Μπελέρης. Ο στιγματισμός, η δαιμονοποίηση του με τελικό σκοπό τη λεηλασία του Δήμου Χιμάρας. 30 λεπτά προ της απαγωγής του Μπελέρη, ο Ράμα έδωσε την εντολή ώστε να τον απαγάγουν και κρατήσουν όμηρο…».

Για ενημέρωση ας προστεθεί απλά ότι την ίδια ώρα στο Ειδικό Εφετείο για την Διαφθορά και Οργανωμένο Έγκλημα «εκδικάστηκε» σήμερα νωρίς το μεσημέρι η έφεση των δικηγόρων του Φρέντη Μπελέρη για την προχθεσινή απόφαση του Πρωτοδικείου με την οποία απέρριψε αίτηση του για αναστολή του μέτρου προφυλάκισης και αλλαγή του καθεστώτος των ασφαλιστικών μέτρων.

Απορριπτική ως αναμένονταν ήταν και η απόφαση των Εφετών. Τα Αλβανικά ΜΜΕ σχολιάζουν ότι το σύνολο της χιονοστιβάδας των δικαστικών αποφάσεων είναι στην υπηρεσία ώστε να αποτραπεί ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χιμάρας να αναλάβει σύμφωνα με όσα ο Νόμος ορίζει τα καθήκοντα του.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon