Τροπολογίες στο Ευρωκοινοβούλιο: κουβέντα να γίνεται

Δημοσιεύθηκε: 05/07/2023 15:54 Τελευταία Ενημέρωση: 05/07/2023 15:54 Από: Tachydromos

Εθισμένα σε έτοιμα κείμενα τα οποία αλλού αποβλέπουν και αποσκοπούν τα περί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού διαδικτυακά «εργαλεία» έπεσαν στην είδηση: το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα αποδέχτηκε εισήγηση του Ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη για την Αλβανία. Υποσημείωση δηλαδή στην γενικά θετική εισηγητική σύσταση προόδου της πολιτείας της Αλβανίας και συμμόρφωσης στην διαδικασία ένσωμάτωσης στην ΕΕ. Στην ουσία διαιώνισης του θεάτρου του παραλόγου. Η Αλβανία επειδή έτσι θα το ήθελαν οι πολιτικές των Βρυξελλών εφαρμόζει πρακτικές συμβατές με την Κάρτα της Κοπεγχάγης!!!

Πλην «μικρής» τινός απόκλισης.

Που δεν αφορά στην Εθνική Ελληνική Μειονότητα στη Βόρεια Ήπειρο. Σ’ αυτή την περίπτωση ίσως όντως ήταν μικρή η υπώρεια. Ο λόγος είναι για την περιφερειακή ασφάλεια και συνεργασία. Και οι κρατικές αρχές της Αλβανίας δεν είναι η πρώτη φορά που προκύπτουν έκθετες και προδήλως άβουλες να συμμορφωθούν με κανόνες ευνομούμενης πολιτείας και προσηλωμένης στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και έννομης τάξης.Αυτά.

Πέραν τούτων το μικροπολιτικό και ως εκ τούτου ουσιαστικά αθέμιτο μικροπολιτικό και μικροκομματικό συμφέρον δεν αντέχει τον πειρασμό. Διακινείται λοιπόν στο διαδίκτυο ανατροφοδοτώντας ελπίδες φρούδες κείμενο περί τροπολογίας σε Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κείμενο, που αξιώνει την άμεση αποφυλάκιση του Δημάρχου της Χιμάρας κ. Φρέντη Μπελέρη. Θετικό ότι η τροπολογία αναγνωρίζει το γεγονός ότι παρακρατείται άδικα απλά και μόνο διότι είναι Ελληνικής καταγωγής και ότι αξιώνει ως εκ τούτου την απαίτηση ώστε σεβαστούν αρχές κράτους Αλβανίας το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού ως προς την Εθνική καταγωγή, την θρησκευτική ταυτότητα και μητρική γλώσσα, των πολιτών.

Πλην όμως και με αφορμή τη διακίνηση της είδησης τούτης ας αναφερθούμε σε τουλάχιστον δύο προηγούμενες διαδικασίες του ΕΚ. Η μία είναι τον Δεκέμβριο 2018. Αφορά στην ανάγκη των «συστιμικών» πολιτικών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εγκρίνουν θετικούς πρόσημου Ψηφίσματος για Αλβανία και «Βόρεια Μακεδονία». Τέλη Οκτωβρίου το καθεστώς των Τιράνων είχε εκτελέσει ενώ μπορούσε να συλλάβει τον Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ο σημερινός Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης βρήκε πρόταση συναίνεσης και διεξόδου. Το ΕΚ αξίωνε ώστε Αλβανικές αρχές απαντήσουν άμεσα για τις συνθήκες δολοφονίας από δυνάμεις επιβολής της έννομης κατάστασης του Βορειοηπειρώτη νέου. Απάντησαν τέσσερα χρόνια αργότερα. Η καθυστέρηση αφορούσε σε εξαντλητική αντικειμενική και διαδικαστική εξέταση της περίπτωσης. Για να απαντήσουν «αρμοδίως»: ότι ο Κωνσταντίνος αυτοκτόνησε!!!

Και επίσης το Λαϊκό Ευρωπαϊκό Κόμμα (ΕΡΡ), η βασική εξ άλλου κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε προβεί στα τέλη θέρους και αρχές φθινοπώρου του 2013 σε συγκλονιστική δήλωση που αφορούσε στην εκδίωξη των Ορθοδόξων Χριστιανών της Πρεμετής στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου, από υπηρεσίες του κράτους, απ’ το Ναό τους των Εισοδίων της Υπεραγίας της Θεοτόκου. Μετά από δέκα χρόνια το Ψήφισμα που καταδικάζει την πρωτοφανή δίωξη Χριστιανών σε Ευρωπαϊκό έδαφος, παραμένει χωρίς ουσιαστική απάντηση. Εάν κανείς ψάξει θα εντοπίσει πλείστα ακόμη τέτοια τεκμήρια πολιτικού εμπαιγμού. Και προφανώς δεν σημαίνει τούτο ότι είναι πάντοτε άχρηστα και αναποτελεσματικά...

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon