Διπλωματική «αντεπίθεση» του Ράμα στη Χιμάρα

Δημοσιεύθηκε: 14/08/2023 09:58 Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2023 09:58 Από: Tachydromos

Με ελικόπτερο που του διέθεσε το Υπουργείο Αμύνης της Αλβανίας κατέφτασε το απόγευμα της Κυριακής, στο γήπεδο της Χιμάρας ο πρώην Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ. Τόνι Μπλερ. Πρόκειται για φίλο προσωπικό του Ράμα ο οποίος μάλιστα είναι και πολιτικός σύμβουλος του Αλβανού Πρωθυπουργού.

Μάλλον φιλοξενείται σε θέρετρο κυβερνητικών υπηρεσιών στους Δρυμάδες και θα έχει κατά τις διαρροές στον τύπο τις “διακοπές” του με τον Ράμα.

Δεν θα πρέπει όμως να διαφεύγει η επιλογή της ημέρας που φτάνει στην περιοχή και άλλο τόσο ο σχετικός θόρυβος που προκαλεί σε μια μικρή σχετικά κωμόπολη η προσγείωση πολεμικού ελικοπτέρου.

Οι κάτοικοι της περιοχής και η Οργάνωση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντη Μπελέρη που σκοπό έχει την ακύρωση της εκλογής του.

Σε έναν άλλο “διπλωματικό” αντιπερισπασμό ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας που είναι πίσω απ’ τη μεθόδευση του διωγμού του Δημάρχου κ. Μπελέρη, φιλοξενεί στα πλαίσια “ιδιωτικής επίσκεψης” στην Αυλώνα, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζώρτζια Μελόνι.

Τα υπονοούμενα των κινήσεων αυτών είναι σαφή.

Ενώ εμφανίζεται αδιάφορος τυπικά σε ότι αφορά τις πιέσεις που ασκεί η Ελληνική Κυβέρνηση για την απελευθέρωση του Μπελέρη, την ανάληψη από πλευράς του των καθηκόντων του τοπικού άρχοντα της Χιμάρας και κατά συνέπεια την εκτόνωση της κρίσης, ο κ. Ράμα προετοιμάζεται για τη συνέχεια της συντήρησης της κρίσης.

Μάλιστα λαμβάνει προληπτικά μέτρα και για το ενδεχόμενο της από πλευράς της Ελλάδας υλοποίησης μέτρων που θα αφορούν την σχέση της Αλβανίας με την ΕΕ.

Θέλει να εμφανιστεί στο εσωτερικό της χώρας ως άνθρωπος με ισχυρές φιλίες και διεθνή στήριξη και αφετέρου να αφυπνίσει μάλλον παλιές διπλωματικές ανταγωνιστικές προσεγγίσεις όπως εν προκειμένου της Ιταλίας με την Ελλάδα στην περιοχή της Αδριατικής.

Epiruspost

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon