Δηλώσεις Βαγγέλη Ντούλε: Απαιτείται υπερησιακή κυβέρνηση

Δημοσιεύθηκε: 18/03/2017 15:16 Τελευταία Ενημέρωση: 18/03/2017 17:59 Από: Tachydromos

O Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε ότι το κόμμα του είναι στη διαμαρτυρία μαζί με τους πολίτες, για ένα σκοπό: τη διασφάλιση ελεύθερων και αδιαμφισβήτητων εκλογών. Υπηρεσιακή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Ντούλε, είναι εφικτή μόνο με την αλλαγή των σημερινών συσχετισμών στη Βουλή, αναφερόμενος στο Κόμμα του Μέτα. Πρόσθεσε ότι σε περίπτωση που το Κόμμα tου Μέτα, δεν θέλει να φέρει την ευθύνη, μαζί με το Ράμα, θα πρέπει να λάβει μια απόφαση προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας.

Δημοσιογάφος: «Κύριε Ντούλε, μετείχατε και στις διαδηλώσεις του 2011» Ντούλες: « Υπάρχει λόγος που ήρθαν όλοι αυτοί οι πολίτες σήμερα στη διαμαρτυρία: Η διασφάλιση ελεύθερων και αδιαμφισβήτητων εκλογών. Θέλω να απευθυνθώ στους συναδέλφους του ΣΚ: Όταν γίνεται λόγος για εκλογές στη δημοκρατία, δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεν μπορώ να κατανοήσω τη σιωπή τους, τη στιγμή που 4 μήνες πριν τις εκλογές, η εκλογική μεταρρύθμιση δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι εκλογές του 2015 ήταν χαμηλότερων προδιαγραφών από τις εκλογές του 2013».

Δημοσιογράφος: «Είστε υπέρ της υπηρεσιακής κυβέρνησης;» Ντούλες: «Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν είναι επιθυμία, είναι κάτι το απαραίτητο, τη στιγμή που έχει χαθεί η αξιοπιστία. Αυτό το αποδεικνύουν και οι έρευνες της BERZH, όπου μόνο το 24% των Αλβανών πιστεύουν ότι θα έχουμε αδιάβλητες εκλογές. Η σημερινή κυβέρνηση, ανεξάρτητα από την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, στην κοινωνία είναι μειοψηφία».

Δημοσιογράφος: «Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για διαμαρτυρία της μειοψηφίας» Ντούλες: « Ασφαλώς, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποδεχθεί την πραγματικότητα. Για όσο διάστημα ο κ. Ράμα αρνείται να ανοίξει το δρόμο στη διενέργεια ελεύθερων και αδιάβλητων εκλογών, δημιουργεί στη χώρα και την προοπτική της, ένα πρόβλημα ζωτικής σημασίας».

Δημοσιογράφος: «Η κυβέρνηση διαθέτει όλες τις ψήφους στη Βουλή, πόσο δύσκολος είναι ο σχηματισμός υπηρεσιακής κυβέρνησης;» Ντούλες: «Δεν μπορεί να γίνει στη Βουλή με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, εάν ορισμένες πολιτικές παρατάξεις, οι οποίες δεν θέλουν να μοιραστούν τις ευθύνες μαζί με τον κ. Ράμα, δεν προχωρήσουν σε ανάληψη πρωτοβουλιών»

Δημοσιογράφος: «Υπονοείτε το Κόμμα του κ. Μέτα;» Ντούλες: “Ασφαλώς το Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, έχοντας υπόψη ότι έχει δώσει μάχες, με απεργίες πείνας, δεν νομίζω ότι θα θελήσει να εκτεθεί τόσο σοβαρά για τα συμφέροντα του κ. Ράμα. Η κοινωνία δεν μπορεί να αποδεχθεί άρνηση της άποψής της”.

Δημοσιογράφος: «Μέχρι τώρα δεν υπήρξε κάποια αντίδραση από το Κόμμα του κ. Μέτα για τη διαδήλωση » Ντούλες: «Δεν μπορούμε εμείς να ασχοληθούμε με το Κόμμα του κ. Μέτα, είναι δικαίωμά του να λάβει την απόφαση για την οποία σκέπτονται ότι θα είναι προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Οι δυνάμεις της Αντιπολίτευσης είναι υποχρεωμένες να ηγηθούν ενός λαϊκού κινήματος»

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon