Τουρκία: Σοκ από την απόρριψη της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας

Δημοσιεύθηκε: 13/01/2018 20:08 Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2018 20:08 Από: Tachydromos

Έτρεφε αυταπάτες ότι θα μπορούσε λόγω μεγέθους και γεωστρατηγικής σημασίας να σφυρά τον δικό της αμανέ και όμως όλοι να κάνουν τα στραβά μάτια και να την καλοδεχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Διαψεύστηκε οικτρά, ενώ η κατάσταση έχει σοβαρέψει καθώς μετά τη Γαλλία που απέρριψε την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, έρχεται η σειρά της Γερμανίας.

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, επιτέθηκε εναντίον της Γερμανίας για τη συμφωνία στην οποία έχουν φτάσει οι υποψήφιοι κυβερνητικοί εταίροι στη χώρα, να μην προχωρήσει απολύτως τίποτα στην ενταξιακή πορεία της χώρας, εξαιτίας της τραγικής κατάστασης στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εν ολίγοις, όχι μόνο στοπ στην ένταξη, αλλά και στην ειδική σχέση…

Ο Ομέρ Τσελίκ δεν μπορούσε ασφαλώς να μείνει απαθής, μετά τη διαρροή της είδησης, ότι Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες τάχθηκαν συμφώνησαν στη σκλήρυνση της στάσης απέναντι στην Τουρκία και μη ανοχής της προβαλλόμενης ως «διαφορετικότητας» της χώρας, το οποίο έχει καταντήσει δικαιολογία για κάθε χρήση, καθώς η κατηφόρα της είναι ανεξέλεγκτη.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο Ομέρ Τσελίκ αποκαλεί τη συγκυρία ως σημείο καμπής, αν και φρόντισε να εξοργίσει περισσότερο τους Γερμανούς, κάνοντας λόγο για «αυστριοποίηση» της Γερμανίας, εξαιτίας της ξεκάθαρα αρνητικής από την αρχή στάσης που τήρησε η Βιέννη, αλλά και στη νέα κυβέρνηση συντηρητικών και ακροδεξιών, στο κυβερνητικό πρόγραμμα το «στοπ» στην Τουρκία είναι απόλυτο.

Στο πλαίσιο της γνωστής τακτική, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε υποκριτικά, ότι η Τουρκία εξακολουθεί να επιδιώκει την ένταξη στην ΕΕ, ξεχνώντας τις πολυάριθμες δηλώσεις τα τελευταία δέκα χρόνια, ακόμα και σε προεδρικό και σε πρωθυπουργικό επίπεδο, για το ότι η Ένωση έχει ανάγκη την Τουρκία, η οποία δεν καίγεται ιδιαίτερα, απειλώντας μάλιστα να ενταχθεί… στη ρωσική Ευρασιατική Ένωση και στο Σύμφωνο της Σαγκάης. Στο καλό…

http://www.defence-point.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon