Ο Μέμα και… «Οι Αλβανικές Ρίζες»

Δημοσιεύθηκε: 30/12/2019 09:25 Τελευταία Ενημέρωση: 31/12/2019 16:17 Από: Tachydromos

Δεν θα άξιζε μια εκ νέου αναφορά στον ταραχοποιό και προβοκάτορα παραγωγό εκπομπής και «δημοσιογράφο» με καταφύγιο το “Top Channel”, Μαρίν Μέμα. Εν τούτοις όμως πρόσφατη εκπομπή του έχει προκαλέσει μια αναστάτωση και προβληματισμό στους κόλπους της κοινωνίας της ΕΕΜ αλλά και ευρύτερα δεδομένου ότι και πάλι έρχεται να προκαλέσει ευαίσθητες ισορροπίες σε περιοχές του Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα. Η αναφορά του ήταν στο Δήμο Φοινικιού και ειδικά ορισμένες κοινότητες στα όρια του που έχουν δίγλωσσο χαρακτήρα ή είναι αλβανόφωνες. Χωρίς καμιά στήριξη και επιχείρημα ο κ. Μέμα στην ωριαία εκπομπή του ισχυρίστηκε ότι εφαρμόζεται σχέδιο εξελληνισμού τους!!!

Θα πρέπει να παρατηρήσει κανείς τη χρονική στιγμή που γίνεται η εν λόγω εκπομπή και ειδικά οι διασυνδέσεις του κ. Μαρίν Μέμα που βοηθούν να εξιχνιαστεί που παραγγέλλονται αυτά τα σενάρια. Από κει και πέρα απλά δεν πρέπει να μας απασχολεί τι ο Μέμα και η Οργάνωση που τον στηρίζει μηχανεύεται. Απεναντίας το ερώτημα τίθεται προς το τηλεοπτικό κανάλι που τον στεγάζει αλλά και αρχές της χώρας που υποχρέωση έχουν ακριβώς τον έλεγχο της αιχμηρότητας και την αποφυγή καλλιέργειας διεθνοτικού και διαθρησκευτικού μίσους μέσα απ’ τα ΜΜΕ.

Η χρονική στιγμή που ο κ. Μέμα μοντάρει και άρον - άρον μεταδίδει την εκπομπή του έχει ως βασικό γνώρισμα το σεισμό που έπληξε την Αλβανία και την απροσδόκητη για ανθρώπους ολοκληρωτικής αντίληψης και ανθελληνικού πάθους όπως ο εν λόγω άνθρωπος, αλληλεγγύη απ’ τον ελληνικό λαό. Προφανώς η σπουδή και η πληθωρικότητα της βοήθειας που συνεχίζει να ρέει απ’ την Ελλάδα προς τις πληγείσες περιοχές του Δυρραχίου και των Τιράνων και της Λέζας έχει επηρεάσει κάθε κύτταρο της αλβανικής κοινωνίας που είχε χρόνια τώρα ντοπαριστεί απ’ το δηλητήριο του Μέμα και της παρέας του.

Ο κύριος και όσοι είναι πίσω του, που θα δούμε στη συνέχεια ποιοι είναι, ενοχλήθηκαν ότι κάτω απ’ αυτή την αδολίευτη βοήθεια και συνδρομή σε ανθρώπινο αλλά και κρατικό επίπεδο, καταρρέει το παραμύθι τους. Έπρεπε να βρουν κάτι που θα κρατάει τη φλόγα του μίσους. Ε λοιπόν το βρήκαν: όλο αυτό γίνεται για να εξελληνιστεί το χωριό Πετσά…

Επί το πλείστον η εκπομπή είναι και ωφέλιμη δεδομένου ότι μας ανοίγει τα μάτια να δούμε υπό ποιες συνθήκες παρασκευάζεται προπαγανδιστικά η αναμενόμενη διαδικασία Γενικής Απογραφής 2020, εάν αυτή υλοποιηθεί. Θα είναι κάτι ανάλογο με αυτή του 2011 όπου οργανώσεις με εθνικιστική έμπνευση και διασυνδέσεις με ισλαμιστικές ομάδες, είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καταπίεση της κοινωνίας και στο να δηλώσουν την ελληνική καταγωγή και την Ορθόδοξη θρησκευτική ταυτότητα. Φαίνεται ότι όπως και τότε η πολιτεία θα αναθέσει για άλλη μια φορά σ’ αυτές το παιχνίδι ώστε να πλύνει τα χέρια της ως «Πόντιος Πιλάτος» στο τέλος.

Αλλά μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διασυνδέσεις του Μέμα που δεν έχουν και καμιά άμεση σχέση με την δημοσιογραφία που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί. Η ανάμειξη του σε δήθεν ανθρωπιστική δράση με αφορμή το σεισμό κατέδειξε ότι είναι «στρατολογημένος» κι εξυπηρετεί την Οργάνωση «Albanian Roots” στη Νέα Υόρκη και με παραρτήματα σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ. Στο λογαριασμό της Οργάνωσης αυτής στο Facebook ως πρώτη και σταθερή ανάρτηση είναι επιθετική αναφορά στον βουλευτή του Αμερικανικού Κογκρέσου, κ. Έλιοτ Έγκελ. Είναι ενοχλημένοι για την ομιλία και τη δράση του αμερικανού πολιτικού σε ότι αφορά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων απ’ την Αμερικανική Βουλή. Εμείς - λέει-, οι Αλβανοί διοργανώνουμε καμπάνιες και συγκεντρώνουμε χρήματα για τις εκλογικές ανάγκες του κ. Έγκελ και αυτός καταφέρεται κατά της Τουρκίας…

Μία ενδεικτική ενόχληση της Οργάνωσης. Ο Έγκελ όντως έχει διασυνδέσεις με αλβανικές οργανώσεις κυρίως του Κοσόβου εξ ου και υπήρξε ένας απ’ τους φλογερούς υποστηρικτές της ανάληψης πολεμικής δράσης κατά τη Σερβίας. Με τη λογική και βάση αυτή οι «Αλβανικέ Ρίζες – Albanian Roots” και ο Μαρίν Μέμα απαιτούν πλέον να πάρει θέση και για την Τσαμουριά…

Διερωτώνται λοιπόν: γιατί για τους Αρμένους κατά της Τουρκίας και πότε και για την Τσαμουριά κ. Έγκελ;

Αυτά για να γνωρίζουμε που είναι τα όρια του ρεπορτάζ και που της προβοκάτσιας και επί το πλείστον που η δημοσιογραφία και που η εθνικιστική δράση με συνδυασμό και με άλλες δραστηριότητες των οποίων όμως η αρμοδιότητα δεν είναι δική μας. Τα υπόλοιπα ας τα εξετάσει και ο κ. Μπλούσι, ο Διευθυντής του καναλιού “Top Channel”, ο οποίος ενώ αρέσκεται σε προβοκατόρικες χειρονομίες που διεγείρουν την κοινή γνώμη δεν παύει να ισχυρίζεται ότι ενδιαφέρεται και για την κοινωνική συνοχή και αρμονία. Εάν όχι εξυπηρετεί σενάρια μαύρα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon