Ο Μέτα επιστρέφει τον Νόμο για την ακίνητη κρατική περιουσία: Δημιουργεί έδαφος για καταχρήσεις στην παραλία

Δημοσιεύθηκε: 13/08/2020 15:19 Τελευταία Ενημέρωση: 14/08/2020 16:46 Από: Tachydromos

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Ιλύρ Μέτα, επέστρεψε για επανεξέταση στη Βουλή τον τροποποιημένο Νόμο για τις ακίνητες κρατικές περιουσίες, που ψήφισε με διαδικασίες εξπρές η Αλβανική Βουλή, πριν πάνε για θερινές διακοπές οι βουλευτές της.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους πέρασε με διαδικασίες εξπρές 7 ημερών και κινδυνεύει να δημιουργήσει προβληματικές καταστάσεις σχετικά με το δικαίωμα κατοχής των τίτλων ιδιοκτησίας, βάσει των αποκτημένων δικαιωμάτων ιδιοκτησίας.

Μεταξύ των άλλων λόγων για την επιστροφή του Νόμου, ο Πρόεδρος Μέτα αναφέρεται στην πιθανότητα ώστε ο εν λόγω νόμος να δημιουργεί δυνατότητες μεγάλων καταχρήσεων, όπως και μέχρι τώρα, όταν, εξαιτίας παρεμβάσεων και διαφόρων συμφερόντων, το εύρος και η έκταση του χώρου που αποκαλείται «παραλία» να υποστεί μεγάλες κι εξωπραγματικές διαστρεβλώσεις, δημιουργώντας αυξανόμενο κίνδυνο παραβίασης της δημόσιας περιουσίας είτε, σε άλλες περιπτώσεις, αυτές οι περιουσίες να υπαχθούν αυθαιρέτως σε διαδικασία απαλλοτριώσεων υπέρ δημοσίου συμφέροντος.

«Επιπλέον, ο νόμος αυτός προβαίνει σε διαφοροποιημένο και άνισο χειρισμό των υποκειμένων ή των ατόμων που χαίρουν τίτλων ιδιοκτησίας ή χρήσεως πάνω σε ακίνητες περιουσίες κατά μήκους της αλβανικής παραλίας, σε σχέση με τους επενδυτές στις εν λόγω περιοχές. Εντωμεταξύ, οι ιδιοκτήτες που απέκτησαν νόμιμα έναν τίτλο ιδιοκτησίας μέσα από μια διαδικασία που προβλέπεται στο νόμο, μεταχειρίζονται υπό καθεστώς πλήρους ανασφάλειας όσον αφορά τη δυνατότητα κατοχής και χρήσης της ιδιοκτησίας τους μελλοντικά, η οποία μετά από παρεμβάσεις του νόμου αυτού αποκτούν το καθεστώς αδιαίρετη δημόσια περιουσία», αναφέρεται στο σκεπτικό του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το «SYRI.net»

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon