Έναρξη του Εκκλησιαστικού Έτους στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 01/09/2023 16:34 Τελευταία Ενημέρωση: 01/09/2023 16:35 Από: Tachydromos

Με τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου, ξεκίνησε σήμερα το Εκκλησιαστικό Έτος αλλά και το νέο Σχολικό Έτος για τους πιστούς και στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που λειτουργούν απ’ το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» στις περιοχές της Μητροπόλεως υπό την μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, πιστοί και νέοι συμμετείχαν σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα προσευχής ώστε Κύριος ο Θεός να ευλογήσει την προσπάθεια τους και αυτή τη χρονιά. Ο Πρωτοσυγκελεύων της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, στο λόγο του κηρύγματος του αναφέρθηκε στη σημασία της ημέρας, στην προσδοκία κλήρου και εκπαιδευτικών για περισσότερη πρόοδο και ενότητα στο Νέο Έτος που ξεκινάμε.

Υπενθύμισε πνευματικές συμβουλές και παροτρύνσεις του Προκαθημένου της κατ Αλβανίαν Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, προς τους νέους, προς τους εκπαιδευτικούς για το έργο που επιτελούν και εν γένει την ανάγκη για ισορροπημένη προσέγγιση στην κατάκτηση εγκύκλιας γνώσης και πνευματικής καλλιέργειας. Κατά την παράδοση που έχει σταθεροποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης στο Κώδικα της Μητροπόλεως υπέγραψαν όλοι οι παρευρισκόμενοι στη λατρευτική σύναξη στον Καθεδρικό, κληρικοί και λαϊκοί.

Ακολούθησε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του παρακείμενου 9-Χρόνου Σχολείου «Πνοή Αγάπης» λιτή δεξίωση για τους παρισταμένους και χαιρέτησαν οι Αρχιερατικοί Επίτροποι των περιοχών της Μητρόπολης καθώς και οι διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος χαιρετίζοντας την ευλογημένη αυτή συνάντηση κάλεσε για περισσότερο ενθουσιασμό, συμμετοχή χωρίς φειδώ στην προσπάθεια για μεγαλύτερη πνευματική ανύψωση και κυρίως περισσότερη κατανόηση ο ένας προς τον άλλο. Περισσότερη αλληλεγγύη που στην ουσία είναι η πραγμάτωση της αγάπης προς τον Θεό και τους Αγίους του.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon