Στο σκοτάδι των ύβρεων ο «Άρχων» κ. Δαμιανάκης

Δημοσιεύθηκε: 07/09/2023 16:09 Τελευταία Ενημέρωση: 07/09/2023 16:09 Από: Tachydromos

Μια έστω και πρόχειρη ολιγόλεπτη επίσκεψη στην ιστοσελίδα «Φως Φαναρίου», και μόνο τις αναρτημένες φωτογραφίες εάν παρατηρήσει κανείς, θα μπορούσε να οδηγηθεί στο ορθό συμπέρασμα ότι τις αναρτήσεις της, με μόνιμες υπογραφές στα κείμενα συγκεκριμένων ανθρώπων τείνων, κυρίως τις απασχολεί το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Σημερινή μάλιστα είναι ανάρτηση πρωτογενώς γραμμένη στην Αγγλική του κ. Ηλία Δαμιανάκη. Με ύφος άλλοτε εισαγγελέα και άλλοτε «σοφού» προσπαθεί να δώσει μαθήματα ήθους, αναζήτησης της αλήθειας και κυρίως να υποδείξει στάσεις και θέσεις επί του μείζονος προβλήματος που αφορά στην ενότητα της Ορθοδοξίας. Έχοντας ωστόσο παραδεχτεί το προκλητικό του ψέμα. Προ ημερών είχε γράψει ότι το έργο αναστήλωσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αλβανία έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους Ρώσων Ολιγαρχών!

Στο σημερινό του κείμενο αντιδρά για την απάντηση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας και διερωτάται γιατί τέτοια αντίδραση. Δηλαδή το σκόπιμο και άκρως επικίνδυνο ψέμα του έπρεπε να μείνει χωρίς διευκρίνιση ως προς το ανυπόστατο των γεγονότων.

Ο ίδιος ενόψει της εντολής που εκτελεί ώστε να συμβάλει στον πόλεμο κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, της πλέον φωτισμένης προσωπικότητας εν ζωή του Ελληνισμού, δεν δύναται να καταλάβει το βάρος της ευθύνης στη διάδοση ενός τέτοιου ψέματος όπως εν προκειμένω ότι Ρώσοι χρηματοδοτούν την Εκκλησία στην Αλβανία. Σε μέρες μάλιστα όπως αυτές που διανύουμε.

Η τύφλωση οδηγεί και στην απώλεια της λογικής.

Ορθά η απάντηση του δόθηκε απ’ την Ιερά Σύνοδο παρόλο που εκείνος προσπαθεί να το χρησιμοποιήσει ως απόδειξη του πόσο «μεγάλος» είναι. Είναι προφανώς το βασικό χαρακτηριστικό των μικρών.

Στο χώρο της Βαλκανικής όπου η επιθετικότητα του Ισλάμ εις βάρος της γηγενούς Ορθοδοξίας με την ποικιλία των εθνικών της εκφάνσεων, και ο δόλιος επίσης ρόλος της Δυτικής χριστιανοσύνης, τις τελευταίες δεκαετίες ιδιαίτερα, δεν παύει να χρησιμοποιεί ως «επιχείρημα» ακριβώς αυτό: ότι η Ορθόδοξες εκκλησίες στην περιοχή δεν είναι παρά συνέχεια της Μόσχας. Αυτό κ. Δαμιανάκη.

Ειδικά σε ότι αφορά την αντιπαλότητα Αλβανών και Σέρβων στο χώρο του Κοσσόβου και της Βοσνίας Ερζεγοβίνης υπό μια άλλη μορφή, ακριβώς έτσι θέτουν το ζήτημα ώστε να επωφελούνται στο πεδίο πολιτικών και διπλωματικών επιδιώξεων και χειρισμών. Και έρχεται ο πολύς κ. Δαμιανάκης να προσφέρει και να συμβάλει. Προκειμένου κάτι πολύ μικρότερο και εφήμερο να επιτύχει.

Σε ότι τώρα αφορά την αναζήτηση της αλήθειας στην οποία αναφέρεται ανερυθρίαστα στον Άγιο Κοσμά των Αιτωλό μία συμβουλή μόνο. Ο Άγιος ήρθε να την διδάξει σε χρόνους και μέρη δύσκολα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επίσης δεν δίστασε να έρθει και αναλωθεί υπέρ των αναζητούντων της Αλήθεια του Εσταυρωμένου Κυρίου που την είχαν στερηθεί οι Ορθόδοξοι αυτής της γωνίας του πλανήτη μας.

Σε ότι τώρα αφορά την αλήθεια στο μείζον ζήτημα που κινεί το μένος του κ. Δαμιανάκη και των άλλων στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο του «Φως Φαναρίου» δυστυχώς τους έχει εγκαταλείψει στην προσπάθεια αυτή ο ίδιος ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης. Αρνούμενος την μόνη οδό διεξόδου απ’ το τοπίο όπου η παραπληροφόρηση συσκοτίζει την αλήθεια, αυτή της σύγκλισης Πανορθοδόξου Σύναξης Προκαθημένων, στην ουσία αρνείται την αντιπαράθεση με την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει αποφάσεις περί του Ουκρανικού. Δημιουργείται σκοπίμως ένας βάλτος που καμιά σχέση δεν έχει με το ήθος και την ηθική, που η Εκκλησία καλείται να περιθάλψει.

Ποιο ήθος; Ποια ηθική; Στο Φως του Φαναριού έχουν χαθεί οι έννοιες και οι ορισμοί. Διότι δεν είναι ευθύνη μόνο του θρασύδειλου κ. Δαμιανάκη να συκοφαντεί ασύστολα. Είναι και ζήτημα αυτών που υιοθετούν τα συκοφαντικά του κείμενα, τα ψεύδη και τις ειρωνείες του και τους αποδίδουν με το βαρύγδουπο τίτλο του ιστότοπου κάποια απήχηση έστω. Ουαί υποκριτές και Φαρισαίοι!

Η δε μαγκιά «Αλβανική Σύνοδος» είναι ότι πιο αποκαλυπτικό της ποιότητας του «ανδρός» που υπογράφει το κείμενο…

Στην έγκυρη ενημερωτική ιστοσελίδα της εν ΗΠΑ Ελληνικής Ομογένειας «www.helleniscope.com” μπορεί κανείς να δει περισσότερα για το ποιόν του εν λόγω και όσων τον αξιοποιούν σε ένα πόλεμο λάσπης κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon